ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ: Να μείνει το Γραφείο Ασύλου στην Αλεξανδρούπολη

Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ: Να μείνει το Γραφείο Ασύλου στην Αλεξανδρούπολη
Την «ειρωνεία» της κυβέρνησης που μιλά για «απαίτηση της Τοπικής Κοινωνίας» να φύγει το Γραφείο Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη, τη στιγμή που δημιουργείται ένα ακόμα «στρατόπεδο συγκέντρωσης» προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο, στηλιτεύει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ:

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ουσιαστικά ειρωνεύεται έναν ανάστατο Νομό (λόγω της δημιουργίας ενός ακόμα «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στο Φυλάκιο) απαντώντας στην ερώτηση του ΚΚΕ που ζητούσε να μην μεταφερθεί το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης που εδράζεται στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκλάβει κανείς την απάντηση του Υπουργού, πως το Περιφερειακό Γραφείο μεταφέρεται λόγω «απαίτησης της Τοπικής Κοινωνίας», όταν ταυτόχρονα σχεδιάζει την δημιουργία μιας ακόμη φυλακής στο ΚΥΤ στο Φυλάκιο, για χιλιάδες ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα εμπαίζει τους εργαζόμενους εκεί και τις οικογένειες τους.

Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε πάντως με το γεγονός πώς «το Υπουργείο επιτυγχάνει τους στόχους του». Πράγματι η Κυβέρνηση και τα Υπουργεία της αφού δημιουργούν με τις οδηγίες της ΕΕ, στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την χώρα, αφού εγκλωβίζουν παρά την θέληση τους χιλιάδες ανθρώπους, αφού στρώνουν το έδαφος για νέα εκκολαπτήρια πολέμων κυνικά ομολογούν πως αποστολή εξετελέσθη.

Η συμμετοχή της χώρας στην άσκηση “Defender Europe 21”, η γενικότερη εμπλοκή της χώρας μας συνολικά σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δημιουργεί νέους μεγαλύτερους κινδύνους για την χώρα και εδικά για την περιοχή μας.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται προμηνύει την ανακύκλωση των αιτιών των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να αξιοποιούνται για τις στοχεύσεις κάθε κράτους στην κούρσα του ανταγωνισμού και να γίνονται αντικείμενο ανταλλαγμάτων.

Απαιτούμε:
  • να μείνει το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.
  • να μη γίνει καμία επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, να κλείσει η υπάρχουσα, όπως και όλα τα hot spots, και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά.
  • να υπάρξει άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από τη Θράκη και τα νησιά και μεταφορά τους σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου, με γρήγορες διαδικασίες, να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους ώστε να μπορούν από εκεί να αιτηθούν άσυλο. Παράλληλα να στελεχωθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό οι υπηρεσίες ασύλου στη χώρα ώστε να εξετάζονται άμεσα τα αιτήματά τους.
  • να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού τους. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες με άμεση μεταφορά τους από το ΚΥΤ Φυλακίου σε ειδικές δημόσιες δομές φιλοξενίας που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, να λάβουν αμέσως άσυλο και να επισπευστούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωση.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video