ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιφερειακή Σύνθεση: 20 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρκά έργα μένουν στα αζήτητα με ευθύνη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου!

Περιφερειακή Σύνθεση: 20 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρκά έργα μένουν στα αζήτητα με ευθύνη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου!
Όσες φορές η παράταξή μας έχει ασκήσει κριτική στον Περιφερειάρχη, ο ίδιος συνήθως απαντά με ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Τώρα, που η κριτική έρχεται από το ίδιο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τι έχει να πει ο κος Περιφερειάρχης;

Όπως αναφέρει εγγράφως ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος «Στο Π.Ε.Π. "Ανατολική Μακεδονία και Θράκη" 2014-2020, είναι ανοικτή από 16/12/2015 η πρόσκληση με ΑΜΘ08 “Μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από πλημμύρες” Δράση 5β91 με δικαιούχους την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Η Πρόσκληση αυτή αφορά στη χρηματοδότηση πράξεων συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 20.000.000 € και οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 31/5/2021.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί εντάξεις στη σχετική πρόσκληση η οποία παραμένει ανοικτή και εφόσον παραστεί ανάγκη δύναται να παραταθεί η προθεσμία της για την υποβολή προτάσεων για την κάλυψη των αναγκών από τους διαθέσιμους πόρους.

Εφόσον υποβληθεί σχετική πράξη προς ένταξη στο ΠΕΠ ΑΜΘ από τους αρμόδιους φορείς, αυτή θα αξιολογηθεί και εφόσον πληροί τα προβλεπόμενα κριτήρια θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα. Δυνατότητα υποβολής σχετικών προτάσεων έχουν όλοι οι Δήμοι της Π.Ε. Έβρου για πράξεις που δυνητικά θα αφορούν και τον Έβρο ποταμό».

Με λίγα ο λόγια ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ αφήνει εδώ και πέντε χρόνια ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑ 20.000.000 ευρώ με τα οποία θα μπορούσε να θωρακιστεί αντιπλημμυρκά η Περιφέρειά μας και αυτό δεν είναι δική μας εκτίμηση, αλλά του Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης. Οι μνήμες δε, από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές ελέω καιρικών φαινομένων είναι πολύ νωπές.

Ας εξηγήσει λοιπόν ο κος Περιφερειάρχης τους λόγους της αδράνειας του, τόσο απέναντι στους πολίτες, όσο όμως και απέναντι στην ίδια την κυβέρνηση.

Διότι, το κακό που προκαλεί πλέον ο κ. Μέτιος υπερβαίνει τα τοπικά μας όρια και δημιουργεί προβλήματα στην εν γένει διαχείριση του ΕΣΠΑ σε εθνικό επίπεδο, αφού οι κυβερνήσεις μάχονται να εξασφαλίζουν χρήματα, τα οποία μένουν απλώς… αδιάθετα!

(Σημειώνουμε ότι η απάντηση του Γ.Γ. δόθηκε κατόπιν κοινοβουλευτικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης για τις συνέπειες των καιρικών φαινομένων στον Έβρο).

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video