ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης για προστασία των ζώων συντροφιάς από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Συστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης για προστασία των ζώων συντροφιάς από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν το Νομό Έβρου και τα οποία μπορούν να αποβούν πολύ επικίνδυνα ή μοιραία για τα ζώα συντροφιάς, παρακαλεί τους δημότες:

1. Να προστατεύουν με όποιο μέσο μπορούν τα αδέσποτα ζώα, τα οποία είναι εκτεθειμένα στη βροχή ή και σε συνθήκες παγετού χωρίς καμία προστασία, φιλοξενώντας τα σε οποιοδήποτε στεγασμένο ή στεγνό μέρος. Τα αδέσποτα αδυνατούν να βρουν μόνα τους ασφαλές κατάλυμα μέσα στην κακοκαιρία και μπορεί να παρασυρθούν ακόμη και από τον αέρα.

2. Να ταΐζουν άφοβα τα αδέσποτα ώστε να μπορούν να αντέξουν το κρύο και τις κακουχίες του χειμώνα. Ο Δήμος έχει ήδη τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες σε Αλεξανδρούπολη, Τραϊανούπολη, Φέρες και οικισμούς τις οποίες εθελοντές εφοδιάζουν διαρκώς με ξηρά τροφή, ενώ αντικαθιστούν τυχόν παγωμένο νερό με νέο.

3. Τα δεσποζόμενα ζώα που παρανόμως ζουν μονίμως αλυσοδεμένα σε αυλές, εξοχικά, ταράτσες, χωράφια κλπ να είναι λυμένα και προστατευμένα σε ασφαλείς χώρους. Οι κηδεμόνες τους θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες ευζωίας του Νόμου 4039/12. Τα ζώα τους κινδυνεύουν να πεθάνουν από την κακοκαιρία αλυσοδεμένα και ανήμπορα. Αν δεν μπορείτε να έχετε τον σκύλο σας μέσα στο σπίτι, που είναι το καλύτερο με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, μπορείτε να του προσφέρετε ένα ζεστό και πάντα στεγνό κατάλυμα, όπου θα κόβει ο αέρας και η βροχή. Ένα σπιτάκι σκύλου, εκτεθειμένο στη βροχή, κάτω από ένα δέντρο, δεν αρκεί από μόνο του να κρατήσει το ζώο ζεστό.

4. Να απευθύνονται στη γραμμή φιλοζωίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο 2551022222 - επιλογή “2”, 24 ώρες το 24ωρο και να αφήνουν το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και να περιγράφουν το περιστατικό για να υπάρξει γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διατηρούμε τα κατοικίδια ζώα μας ασφαλή και ζεστά και βοηθάμε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video