ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενημέρωση από την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο

Ενημέρωση από την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στον Έβρο
Κάθε φορά που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή, όπως η πρόσφατη θεομηνία στον Έβρο και οι μεγάλες εκτεταμένες καταστροφές που δημιουργήθηκαν σχεδόν σε όλη την έκτασή του νομού, έρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού και των αποζημιώσεων. Σε συνδυασμό ότι πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων δεν δρουν προνοητικά, καθώς δεν αντιλαμβάνονται το ύψος του κινδύνου καταστροφής από φυσικά αίτια στα οποία εκτίθενται καθημερινά, έχει σαν αποτέλεσμα τα προβλήματα να οξύνονται.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους συμπολίτες μας ότι οι έννοιες της πρόληψης και της ασφάλισης είναι έννοιες ταυτόσημες. Σε περιπτώσεις μάλιστα φυσικών καταστροφών, η ιδιωτική ασφάλιση είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής τους, καθώς προσφέρει την καλύτερη προετοιμασία απέναντι στο απρόβλεπτο μέλλον. Εξάλλου Ασφάλιση σημαίνει φροντίδα εκ των προτέρων, ώστε να εξασφαλιστεί μια σταθερή ποιότητα ζωής και να αποφευχθούν οι απρόοπτες δυσκολίες.

Το ποσοστό των ασφαλισμένων, τόσο στον Έβρο όσο και πανελλαδικά, απέναντι στις φυσικές καταστροφές παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρόλο που η χώρα μας στα φαινόμενα σεισμού κατέχει την πρώτη θέση στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Από ασφαλιστικά στοιχεία του 2019, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προκύπτει ότι οι ασφαλισμένες κατοικίες στην Ελλάδα είναι μόνο 2 στις 10 (ποσοστό μόλις 20%). Επίσης, οι πυρκαγιές κατά τους θερινούς μήνες και οι πλημμύρες κατά τους χειμερινούς, ειδικά στην Περιφερειακή μας Ενότητα, αποτελούν συνήθη πλέον φαινόμενα και έχουν επιφέρει μεγάλες καταστροφές και απώλειες. Οι συμπολίτες μας όμως για διάφορους λόγους, αποφεύγουν να προστατευτούν μέσω κάποιας ασφάλισης περιουσίας απέναντι σε ένα φυσικό γεγονός, όπως η πρόσφατη θεομηνία. Να επισημάνουμε ότι το κόστος ασφάλισης περιουσίας μιας κατοικίας είναι σχετικά πολύ χαμηλό (κυμαίνεται από 50 € έως 100 € το έτος!).

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας μπορούν να καλύψουν τους εξής κινδύνους:
  • Έκρηξη (εσωτερική ή εξωτερική) ή άλλα παρεμφερή συμβάντα.
  • Φυσικά φαινόμενα (πλημμύρα, καταιγίδα, θύελλα, σεισμός).
  • Κλοπή.
  • Τρομοκρατικές ενέργειες ή κοινωνική αναταραχή.
  • Διαρροή σωληνώσεων, αποκατάσταση, τα έξοδα του υδραυλικού κ.λπ.
  • Ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους από καλυπτόμενο κίνδυνο.
  • Έξοδα μεταστέγασης σε περίπτωση ζημιάς.
  • Αστική ευθύνη πυρκαγιάς και νερών (εάν προκληθούν ζημιές σε όμορη ιδιοκτησία).
  • Απώλεια κερδών / εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.
  • Επιπλέον, προσφέρεται και εξασφάλιση των ενοικίων που λαμβάνετε σε περίπτωση ζημιάς.

Η ΕΑΔΕ καλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να επιταχύνει τις δεσμεύσεις του για ενίσχυση του 3ου Πυλώνα ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης με επιπλέον κίνητρα, κυρίως φορολογικά. Να θεσμοθετήσει την έκπτωση δαπάνης των ασφαλίστρων για κάλυψη από σεισμό και φυσικές καταστροφές όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης στη γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ στις αρχές του 2020, προκειμένου οι πολίτες να ασφαλίσουν την κατοικία τους. Πρόταση που σε κυβερνητικό επίπεδο μάλιστα έχει προβλεφθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση αλλά δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ακόμη λόγω COVID.

Η ΕΑΔΕ αναλαμβάνοντας ρόλο ευθύνης για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες! Καλούμε μάλιστα τους πληττόμενος, όσοι επιθυμούν, να απευθυνθούν στην Ένωση μας για να τους παρέχουμε όποια ασφαλιστική ή άλλη συμβουλευτική βοήθεια επιθυμούν.

Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου
Λ. Δημοκρατίας 307, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. 25510-85848


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video