ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πάνω από 40.000 πουλιά στο Δέλτα του Έβρου

Πάνω από 40.000 πουλιά στο Δέλτα του Έβρου
Όπως εδώ και πολλά χρόνια, έτσι και φέτος, στο Δέλτα του Έβρου έλαβαν χώρα οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων από το Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και οι οποίες γίνονται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες του κόσμου. Εκτιμήθηκε ο συνολικός πληθυσμός των πουλιών που ξεχειμωνιάζουν στον υγρότοπο.

Ξεχωρίζει η παρουσία των 78 Νανόχηνων (μεταξύ αυτών και του γνωστού σε όλους μας Mr Blue που φέρει δορυφορικό πομπό) που αυτή την περίοδο ξεχειμωνιάζουν στο Δέλτα του Έβρου.


Συνολικά παρατηρήθηκαν 54 είδη. Οι πιο πολυπληθείς όπως πάντα ήταν οι πάπιες (Πρασινοκέφαλες, Σφυριχτάρια, Χουλιαρόπαπιες, Κιρκίρια).

Αρκετές οι χήνες (Ασπρομέτωπες και Σταχτόχηνες) και τα αρπακτικά. Μεταξύ άλλων Στικταετοί, Ψαραετός, Θαλασσαετός, Γερακίνες, Καλαμόκιρκοι και Χειμωνόκιρκοι.


Τα τρία είδη των Κύκνων (Βουβόκυκνοι, Νανόκυκνοι και Αγριόκυκνοι) αρχίζουν να αυξάνονται στο Δέλτα καθώς ο χειμώνας αγριεύει.

Πολλά και τα παρυδάτια με πολυπληθέστερα αυτών τις Νανοσκαλίδρες, Λασποσκαλίδρες, Τουρλίδες, Αβοκέτες, Στρειδοφάγους και Αργυροπούλια.


Για το τέλος αφήνουμε τα αγαπημένα σε όλους Φοινικόπτερα και τα οποία κάθε χρόνο κοσμούν με την ομορφιά τους τον υγρότοπο και του δίνουν μια ακόμη πιο ωραία πινελιά στην καλύτερη εποχή του χρόνου!

Συνολικά μετρήθηκαν πάνω από 40.000 πουλιά!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video