ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η επανεγκατάσταση των προσφύγων το 2020

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η επανεγκατάσταση των προσφύγων το 2020
Σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι 1,44 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη για επανεγκατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, μόλις 22.770 άτομα επανεγκαταστάθηκαν μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε ο οργανισμός.

Πρόκειται για τα πιο χαμηλά επίπεδα επανεγκατάστασης που έχει παρατηρήσει η Ύπατη Αρμοστεία τις τελευταίες δύο δεκαετίες περίπου. Η μείωση αυτή προκύπτει από τις χαμηλές ποσοστώσεις που ορίζουν τα κράτη, καθώς και από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχουν οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τον προγραμματισμό.

«Ας ελπίσουμε ότι το 2020 θα αποτελέσει μια ακραία εξαίρεση όσον αφορά την επανεγκατάσταση των προσφύγων. Καλούμε άμεσα όλες τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν τα προγράμματά τους φέτος, να προσφέρουν περισσότερες θέσεις, να επιταχύνουν τις διαδικασίες εξέτασης των υποθέσεων και να μας βοηθήσουν να σώσουμε τη ζωή των ανθρώπων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο», δήλωσε η Βοηθός Ύπατη Αρμοστής σε θέματα Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Gillian Triggs.

«Η περασμένη χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά ακόμα περισσότερο για τόσο πολλούς πρόσφυγες που ζουν ήδη στο περιθώριο και παλεύουν να επιβιώσουν».

Αν και η πανδημία επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον αριθμό των προσφύγων που επρόκειτο να επανεγκατασταθούν μέσα στο 2020, η Ύπατη Αρμοστεία θεωρεί πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι 20 χώρες συνέχισαν τα προγράμματά τους και προχώρησαν με την επεξεργασία των αιτημάτων και την υποδοχή προσφύγων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πολλές από αυτές εφάρμοσαν καινοτόμες και ευέλικτες μεθόδους για να συνεχίσουν τη διεκπεραίωση των υποθέσεων εν μέσω της πανδημίας.

«Έχουμε δει ότι η επανεγκατάσταση των προσφύγων είναι κάτι διαχειρίσιμο, ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης στον τομέα της υγείας, αρκεί να εφαρμόζονται κατάλληλα και επαρκή πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας», τόνισε η κα Triggs.

Οι μεγαλύτεροι αριθμοί προσφύγων που επανεγκαταστάθηκαν το 2020 προέρχονταν από τη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Μυανμάρ.

Καθώς το 85% των 20,4 εκατομμυρίων προσφύγων υπό την εντολή της Ύπατης Αρμοστείας φιλοξενούνται σε αναπτυσσόμενες περιοχές, η επανεγκατάσταση αποτελεί έναν απτό τρόπο με τον οποίο τα κράτη μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη προστασία στους πρόσφυγες, να επιδείξουν αλληλεγγύη και να στηρίξουν τις χώρες υποδοχής. Περαιτέρω ευκαιρίες για τους πρόσφυγες μπορούν να προσφέρουν τα κράτη διευκολύνοντας τις διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης και παρέχοντας προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης.

Πρόκειται για κάποιους από τους βασικούς στόχους του Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Πρόσφυγες, οι οποίοι προβλέπονται στο πλαίσιο μιας τριετούς στρατηγικής για την επανεγκατάσταση και τις συμπληρωματικές νόμιμες οδούς που έχουν χαράξει οι κυβερνήσεις μαζί με μη κυβερνητικές οργανώσεις, την κοινωνία των πολιτών και την Ύπατη Αρμοστεία.

«Είναι γεγονός ότι όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις, όσο παρατείνονται οι καταστάσεις εκτοπισμού και οι χώρες με τους λιγότερους πόρους εξακολουθούν να επιβαρύνονται εξαιρετικά δυσανάλογα φιλοξενώντας την πλειοψηφία των προσφύγων του κόσμου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να βγουν οι άλλες χώρες μπροστά», πρόσθεσε η κα Triggs.

Περισσότερα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας σχετικά με την επανεγκατάσταση για το 2020 μπορείτε να δείτε εδώ. Η σχετική ιστοσελίδα με στατιστικά στοιχεία από το 2003 είναι διαθέσιμη εδώ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video