ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενημερωτική τηλε-ημερίδα του Επιμελητηρίου Έβρου με θέμα "Ρυθμίσεις οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας"

Ενημερωτική τηλε-ημερίδα του Επιμελητηρίου Έβρου με θέμα "Ρυθμίσεις οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας"
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 το Επιμελητήριο Έβρου φιλοξένησε διαδικτυακά σε μία στοχευμένη τηλε-ημερίδα τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. κ. Φώτη Κουρμούση.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας, που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η παρουσίαση του N. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» που κινείται σε τέσσερις άξονες:
  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις.
  • Τη διαδικασία πτώχευσης - απαλλαγής οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας.
  • Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας.
  • Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κουρμούσης, το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα αγγίζει τα 234 δισ. ευρώ και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει στους οφειλέτες τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Μεταξύ των εργαλείων αυτών είναι και ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος είναι νόμος - πλαίσιο, που σημαίνει ότι δεν έχει προθεσμίες, αλλά η ισχύς του είναι μόνιμη.

Η έναρξη λειτουργίας της ανάλογης πλατφόρμας για την υπαγωγή των οφειλετών στις διατάξεις του νόμου έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους και οι ενδιαφερόμενοι θα παίρνουν απάντηση περί υπαγωγής ή μη εντός τριών μηνών από την υποβολή της αίτησής τους.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών και οικονομικών Σωματείων και Φορέων της περιοχής καθώς και δικηγόροι από όλο τον Έβρο (μεμονωμένα και οι πρόεδροι των δύο Δικηγπρικών Συλλόγων) με τον κ. Κουρμούση να απαντά σε όλα τα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν.

Το Επιμελητήριο Έβρου παραμένει σταθερό στην προσπάθεια του να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας των τοπικών επιχειρηματιών με τα κέντρα λήψης αποφάσεων και να διεκδικεί τη βέλτιστη συνθήκη για το επιχειρείν, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video