ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρεμβάσεις της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας "Είναι στο χέρι μας"

Παρεμβάσεις της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας Είναι στο χέρι μας
Τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοιού covid-19, επηρέασαν όπως ήταν αναμενόμενο και την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και την άσκηση καθηκόντων των αιρετών που την υπηρετούν. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται "δια περιφοράς". Τρόπος ασφαλής αλλά όχι παραγωγικός.

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για τον Δήμο Ορεστιάδας "ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ" στην προσπάθεια που κάνει, ώστε η πανδημία να μην αποτελεί άλλοθι για αδιαφορία και παθητική στάση από κανέναν, μαζί με τις θέσεις και τις ψήφους των δημοτικών της συμβούλων για την συνεδρίαση στη 1/12/2020, έθεσε και τα εξής ζητήματα, που θεωρούμε πως χρήζουν άμεσων ενεργειών.

1) Κε Δήμαρχε, πολλές φορές έχει αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο, η αγανάκτηση του επιβατικού κοινού για την μη εκτέλεση των δρομολογίων του ΟΣΕ, ενώ είναι γνωστή και η τραγική κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της Β. Ελλάδας, συνέπειας της συνεχόμενης απαξίωσης του ΟΣΕ.

Τον μήνα που διανύουμε λήγει η σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), που είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2011. Ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και τροποποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα (2017), ώστε να καθοριστούν οι δαπάνες που αναγνωρίζονται για τα επιδοτούμενα δρομολόγια.

Θεωρούμε πως είναι τεράστια ευκαιρία για τον νομό μας, να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία και να επιδιώξουμε την πύκνωση και μόνιμη λειτουργία των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή ΔΙΚΑΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ, όπως και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής σε όλο το δίκτυο του νομού.

Η μετακίνηση κοινού με τρένο, που προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια από κάθε άλλο μέσο και έχει τις δυνατότητες, να γίνει πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Σας καλούμε να πάρετε πρωτοβουλίες (μετά την ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων) για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου με τους Δήμους Διδυμότειχου και Σουφλίου, για την διεκδίκηση της ένταξης των δρομολογίων ΔΙΚΑΙΑ - ΑΛΕΞΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ στη νέα σύμβαση ΥΓΟΣ μεταξύ πολιτείας και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η μεμψιμοιρία και το χτύπημα στην πλάτη, δεν αξίζει, ούτε καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του Έβρου. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε με σθένος, αυτό που μας αξίζει.

2) Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και αναφορών από την εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς πως υπάρχουν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση των μαθητών και πως πολλοί μαθητές, δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (υπολογιστή, tablet, smartphone, wifi κλπ). Πρέπει άμεσα να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν όλες οι ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Δήμου.

Ως πρόεδρος της ΠΕΔ-ΑΜΘ, μέλος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος της Ορεστιάδας, σας καλούμε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες ώστε να υπάρχει άμεση χρηματοδότηση των Δήμων για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές, χωρίς ταξικούς και κοινωνικούς διαχωρισμούς.

“Είναι στο χέρι μας”
Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video