ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ: Να σταματήσουν οι δημοπρασίες δημόσιας αγροτικής γης

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ: Να σταματήσουν οι δημοπρασίες δημόσιας αγροτικής γης
Να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η διαδικασία δημοπρασίας της δημόσιας αγροτικής γης και να διατεθούν στους καλλιεργητές που τα καλλιεργούσαν τα προηγούμενα χρόνια, καλεί τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει:

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στην βάση των διατάξων του Ν. 4061/2012 «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα και ισχύει (ΦΕΚ 66/τ.Α'/22-03-2012), προχωρά σε δημοπρασίες για την διάθεση δημόσιας αγροτικής γης.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι για μια σειρά αγροτεμάχια που η ΔΑΟΚ για πολλά χρόνια διέθετε σε παραγωγούς για να τα καλλιεργούν θα βρεθούν κάποιοι άλλοι, επιχειρηματικά αρπακτικά που θα τα διεκδικήσουν και πιθανά θα τα πάρουν έναντι «πινακίου φακής».

Χθες έγινε  η πρώτη (θα ακολουθήσουν άλλες τρεις μέχρι 7 Δεκεμβρίου) δημοπρασία αγροτικής γης στην περιοχή της Ρούσσας Έβρου, όπου  εμφανίστηκε στην διαγωνιστική διαδικασία το παραπάνω φαινόμενο, οι πραγματικοί αγρότες έχασαν την γη που επί χρόνια καλλιεργούσαν. Τα αγροτεμάχια αυτά από πολλά χρόνια τα καλλιεργούσαν οι κάτοικοι της Ρούσσας στη βάση παραχώρησης για χρήση από την ΔΑΟΚ. Πολλά από αυτά τα χωράφια έχουν ενταχθεί σε προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας, έχουν δοθεί δικαιώματα κλπ, η απώλεια τους από τους αγρότες που τα καλλιεργούσαν θα έχει σαν συνέπεια την απώλεια όχι μόνο των αγροτεμαχίων αλλά και ποινές εξαιτίας μείωσης των εκτάσεων που καλλιεργούν.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπερειφερειάρχη Έβρου να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η διαδικασία αυτή και τα αγροτεμάχια να διατεθούν στους καλλιεργητές που τα καλλιεργούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video