ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στη Βουλή η αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην τηλεκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας της Αλεξανδρούπολης

Στη Βουλή η αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην τηλεκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας της Αλεξανδρούπολης
Ερώτηση με θέμα την πρόσβαση της μουσουλμανικής μειονότητας της Αλεξανδρούπολης στην εξ αποστάσεως επικοινωνία και στο διαδίκτυο κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων και φορέων της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Άβαντος και Τέρμα Άβαντος, όπου κατοικεί η πλειονότητα της μουσουλμανικής κοινότητας, υπάρχει τεράστια αδυναμία πρόσβασης στην εξ αποστάσεως επικοινωνία και στο Διαδίκτυο. Παρότι η κατάσταση αυτή είναι χρόνια, εν μέσω υγειονομικής κρίσης η εν λόγω αδυναμία δυσχεραίνει καθοριστικά την πρόσβαση των μαθητών της Α'/Βάθμιας και Β'/Βάθμιας Εκπαίδευσης στην τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα, καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις στον εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου ο απαραίτητος εξοπλισμός δεν έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, δημιουργώντας μαθητές “δύο ταχυτήτων”.

Με την ερώτηση του, ο Γιώργος Καμίνης ζητά να πληροφορηθεί τον ακριβή αριθμό των μαθητών της περιοχής που δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και τι προτίθενται να πράξουν τα Υπουργεία ώστε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

Προς:
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Πρόσβαση της μουσουλμανικής μειονότητας της Αλεξανδρούπολης στην εξ αποστάσεως επικοινωνία και στο Διαδίκτυο

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων και φορέων της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Άβαντος και Τέρμα Αβαντος, όπου κατοικεί η πλειονότητα της μουσουλμανικής κοινότητας, υπάρχει τεράστια αδυναμία πρόσβασης στην εξ αποστάσεως επικοινωνία και στο Διαδίκτυο. Εν μέσω υγειονομικής κρίσης, η εν λόγω αδυναμία, εκτός των άλλων, δυσχεραίνει και την πρόσβαση των μαθητών της Α Βάθμιας και Β Βάθμιας Εκπαίδευσης στην τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, στα μισά δημοτικά σχολεία της πόλης, από τα 223 παιδιά μουσουλμανικού θρησκεύματος, τα 201 δεν διαθέτουν τον αναγκαίο εξοπλισμό και τα 182 δεν διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Επίσης, αρκετοί μαθητές γυμνασίων ή λυκείων (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματα, μέσω κινητών τηλεφώνων των ιδίων ή των γονέων τους.

Δεδομένου ότι η περιοχή αποτελεί οικισμό της Αλεξανδρούπολης

Δεδομένης της αναγκαιότητας σύνδεσης των μαθητών με το Διαδίκτυο, καθώς η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική

Δεδομένου ότι, πρόκειται για Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, που ζουν, φορολογούνται και δραστηριοποιούνται σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, η οποία στερείται βασικών υποδομών, με συνέπεια να μην απολαμβάνουν τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ευρωπαίου πολίτη.

Ερωτώνται οι Υπουργοί:
  1. Γνωρίζουν το πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής; Τι προτίθενται να πράξουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ώστε να υπάρχει πρόσβαση των κατοίκων στη σύγχρονη τεχνολογία (επικοινωνία και Διαδίκτυο);
  2. Πόσοι είναι οι μαθητές της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας, που δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση;
  3. Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Καμίνης
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video