ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: Καθημερινές καταγγελίες για κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλους χώρους δουλειάς

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: Καθημερινές καταγγελίες για κρούσματα κορωνοϊού σε μεγάλους χώρους δουλειάς
Για καθημερινές καταγγελίες που αφορούν στην ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε μεγάλους χώρους δουλειάς στην περιοχή μας, κάνει λόγο το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα».

Το Σωματείο καταγγέλλει την απόκρυψη των κρουσμάτων από τις εργοδοσίες, πως δεν γίνεται καμία ενημέρωση, καμία πρόβλεψη για μαζικά τεστ στους εργαζόμενους και παράλληλα υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς και απλήρωτες υπερωρίες, και ζητά δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου:

«Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες από εργαζόμενους στο σωματείο μας για την ύπαρξη κρουσμάτων σε μεγάλους χώρους δουλειάς στην περιοχή μας. Η στάση της εργοδοσίας είναι εγκληματική απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Καμία ενημέρωση, καμία πρόβλεψη για μαζικά τεστ χωρίς κόστος για τους εργαζόμενους, απόκρυψη των κρουσμάτων. Και παράλληλα, εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτες υπερωρίες για να βγαίνει η δουλειά.

Ενώ εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει το ζήτημα, ενώ η πραγματικότητα δείχνει ότι οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, ακόμα και σε ευαίσθητους χώρους όπως το γηροκομείο, καμία πρόνοια δεν υπάρχει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, το κράτος και την εργοδοσία.

Μάλιστα, ενώ εδώ και μια βδομάδα έχουμε κάνει συγκεκριμένη καταγγελία για μεγάλη βιομηχανική μονάδα τροφίμων στη ΒΙΠΕ δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σωστά κάνει και πρέπει να γίνονται στους νεοσύλλεκτους τα τεστ, αλλά έπρεπε να έχει προβλεφθεί η ενίσχυση των κλιμακίων με προσωπικό και μέσα για να μην σταματήσει ο έλεγχος και τα τεστ στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους γιατί κάθε μέρα που περνάει είναι πολύ κρίσιμη για να μετριαστεί η διασπορά του ιού.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Ως εδώ! Να σταματήσει το έγκλημα εδώ και τώρα!

Πλέον την ευθύνη την φέρει αποκλειστικά η εργοδοσία και η κυβέρνηση για ότι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.

Τώρα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς!

Μέτρα προστασίας, προσλήψεις υγειονομικών, ενίσχυση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε μέσα και προσωπικό, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video