ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πολύμορφες συμβολικές απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων στην Αλεξανδρούπολη

Πολύμορφες συμβολικές απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων στην Αλεξανδρούπολη
Πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα 26 Νοεμβρίου και στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, Σωματεία και συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων έδωσαν την απεργιακή μάχη, διαδίδοντας το μήνυμα της αντίστασης και σπάζοντας στην πράξη την προσπάθεια κυβέρνησης, εργοδοσίας, αλλά και των στηριγμάτων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, να σκύψουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι και να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα τόσο την κατάσταση στην υγεία, όσο και τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα» έκανε παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του «ΥΦΑΝΤΗ» στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης αλλά και σε σούπερ μάρκετ της πόλης.


Τονίστηκε ότι όλα τα κέρδη, ο τεράστιος πλούτος που παράγεται, βγαίνει από τη δουλειά των εργαζομένων. Στην πλάτη τους κυριολεκτικά χτίζει ο «ΥΦΑΝΤΗΣ» το εργοστάσιό του στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, το κατάστημά του στο Παρίσι αλλά και κάθε άλλη επένδυση. Και στις πλάτες αυτές, που παράγουν τόσο πλούτο, κυβέρνηση και εργοδοσία επιχειρούν να φορτώσουν τις επιπτώσεις της νέας καπιταλιστικής κρίσης, διαμορφώνοντας όρους εργασίας, που μας γυρνάνε πάνω από έναν αιώνα πίσω, με την κατάργηση του 8ωρου και τις απλήρωτες υπερωρίες. Και αυτά, παράλληλα με το χτύπημα περαιτέρω του απεργιακού δικαιώματος και δίωξης στην ουσία της συνδικαλιστικής δράσης και των σωματείων που πραγματικά στέκονται δίπλα στον εργαζόμενο.


Ακούστηκε ξεκάθαρα το μήνυμα πως «χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, πως μπορούμε χωρίς αφεντικά. Με οργάνωση στο Σωματείο, σπάζοντας με την ενότητά μας τους φόβους και τους δισταγμούς».

Ακόμα, απαιτήθηκαν μέτρα προστασίας της υγείας για τους εργαζόμενους και το λαό.

Το ίδιο μήνυμα δόθηκε και στα σούπερ μάρκετ. Οι εργαζόμενοι, μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, καλύτερα καταλαβαίνουν αν τελικά είμαστε «όλοι μαζί» «μια οικογένεια», όπως προπαγανδίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Αν τελικά «μαζί τα φάγαμε», εργαζόμενοι και μέτοχοι, τα τεράστια κέρδη που αποκόμισε ο κλάδος από το πρώτο lockdown.


Απαιτήθηκαν τώρα μαζικά τεστ στους εργαζόμενους και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Με μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας, κόντρα στο αίσχος των 200 ευρώ που νομοθετεί η κυβέρνηση, κόντρα στην κατάργηση του 8ωρου και της κυριακάτικης αργίας.


Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης έκανε το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας για την ένταξη των οικοδόμων, των ανέργων και των εργαζόμενων στις κατασκευές στον μηχανισμό των 800 ευρώ λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον κλάδο.


«Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν πολλά όλα τα τελευταία χρόνια. Πλήρωσαν τόσο την καπιταλιστική κρίση όσο και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Δεν θα πληρώσουν ξανά! Κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας. Με οδηγό τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας και όχι τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεργολάβων» σημειώνει το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας.

Παρέμβαση στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης έκαναν συνδικαλιστές της ΔΑΣ ΟΤΑ, με το επείγον αίτημα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα μέτρα για την υγεία στην εργασία αλλά και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο του αγώνα των εργαζομένων και του λαού.


«Ιδιαίτερα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δίνουν μια συνεχή μάχη για την υγιεινή και ασφάλεια όλης της κοινωνίας, παλεύοντας καθημερινά με τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και έμψυχο δυναμικό. Αυτοί είναι που κρατάνε όρθια την κοινωνία, μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων, και όχι οι κάθε λογής "επενδυτές" και επιχειρηματίες, όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση, οι δημοτικές αρχές και τα παπαγαλάκια τους. Αυτοί οι κηφήνες στην κυριολεξία μόνο ρουφάν το αίμα της κοινωνίας, παίρνοντας όλο τον πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουν, κάνοντας τις μπίζνες τους με τα λεφτά του λαού» επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Οι εκπαιδευτικοί ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων. Και απαιτούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους, με 15 μαθητές ανά τάξη και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριστριών. Με ειδική ιατρική μέριμνα (σχολίατρο) και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους. Για να πάρουν όλα τα παιδιά τη μόρφωση που τους αξίζει. Καμία τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου, την κοινωνικοποίηση και την εξέλιξη των προσωπικοτήτων των μαθητών.


«Παράλληλα, η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση, με παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε κάθε μαθητή αλλά και εκπαιδευτικό. Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή. Μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή!» αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «στον αντίποδα αυτών των δράσεων και ενάντια στην προσπάθεια χιλιάδων εργαζομένων σε όλη τη χώρα που αγωνίζονται, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Έβρου αλλά και η πλειοψηφία στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ έβαλαν πραγματικά πλάτη στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Είτε καταψηφίζοντας την πρόταση για απεργία (Εργατικό Κέντρο) είτε μην κάνοντας το παραμικρό για την ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων και την επιτυχία της, καταψηφίζοντας κάθε πρόταση για δράση (ΝΤ ΑΔΕΔΥ). Μάλιστα, κάποιοι δήλωσαν και ανοιχτοί απεργοσπάστες!

Καμία εμπιστοσύνη από τους συναδέλφους σε τέτοιους συνδικαλιστές. Έχουν διαλέξει την άλλη πλευρά. Καμιά δικαιολογία δεν χωράει. Η μόνη λύση είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων στα Σωματεία τους, οι ζωντανές διαδικασίες. Να πάρουν τελικά οι ίδιοι οι συνάδελφοι τις τύχες τους στα χέρια τους, προσπερνώντας όσους λειτουργούν ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, πάντα "ακομμάτιστα" και "ανεξάρτητα".

Συνεχίζουμε τον αγώνα, "εξαρτημένοι" από τις ανάγκες των οικογενειών μας!».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video