ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επικαιροποίηση της Εθνικής Λίστας Χονδριχθύων της Ελλάδας

Επικαιροποίηση της Εθνικής Λίστας Χονδριχθύων της Ελλάδας
Οι χονδριχθείς είναι μια τάξη ψαριών που περιλαμβάνει τους καρχαρίες, τα σαλάχια και τις χίμαιρες. Υπάρχουν περισσότερα από 1.250 αρτίγονα είδη χονδριχθύων τα οποία βρίσκονται στις θάλασσες του πλανήτη μας. Οι χονδριχθείς υπολογίζεται ότι είναι από τα παλαιότερα ζώα τα οποία εξακολουθούν να επιβιώνουν στον πλανήτη, έχουν προσαρμοστεί με επιτυχία σε σχεδόν όλα τα υδρόβια οικοσυστήματα και παρουσιάζουν σύνθετες κοινωνικές συμπεριφορές και δομές. Ωστόσο, αυτά τα εξελικτικά ξεχωριστά είδη στην πλειονότητά τους απειλούνται με εξαφάνιση. Η οικονομική και πολιτιστική τους σημασία έχει οδηγήσει στην υπερεκμετάλλευσή τους σε πολλές περιοχές του κόσμου.


Στις ελληνικές θάλασσες εντοπίζονται τουλάχιστον 63 είδη χονδριχθύων. Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα όσον αφορά τόσο τον ακριβή αριθμό των ειδών που υπάρχουν στην Ελλάδα όσο και τη χωρική τους κατανομή αφού υπάρχουν ακόμα πολλά κενά γνώσεων που πρέπει να καλυφθούν. Έγκυρες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σε αυτούς τους τομείς, θα βοηθήσουν σημαντικά στη δημιουργία στοχευμένων και πιο αποτελεσματικών δράσεων προστασίας χονδριχθύων και θα διευκολύνουν τη δημιουργία μιας έγκυρης Κόκκινης Λίστας για τα είδη που βρίσκονται στα ελληνικά νερά.

Σε αυτό το πλαίσιο η iSea σε συνεργασία με την Ομάδα Ειδικών για τους Καρχαρίες της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN Shark Specialist Group) έχει αναλάβει την προετοιμασία και την σύνταξη της εθνικής λίστας των χονδριχθύων της Ελλάδας.


Το συγκεκριμένο έργο, με τίτλο «Επικαιροποίηση της Εθνικής Λίστας Χονδριχθύων της Ελλάδας», χρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις 2020» του Πράσινου Ταμείου. Για τον σκοπό αυτό θα συνταχθεί μια επικαιροποιημένη εθνική λίστα χονδριχθύων μέσω της συνεργασίας μεγάλου αριθμού επιστημόνων από την Ελλάδα. Θα γίνει η επισκόπηση της υπάρχουσας σχετικής βιβλιογραφίας, θα διοργανωθούν διαδικτυακά στρογγυλά τραπέζια συζήτησης και workshops με Έλληνες ερευνητές που ασχολούνται με τη μελέτη των χονδριχθύων και το IUCN Shark Specialist Group, θα δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που θα περιέχει τη νέα επίσημη εθνική λίστα και πληροφορίες για κάθε είδος σε Ελληνικά και Αγγλικά, θα εκτυπωθούν και διανεμηθούν έντυπες εκδόσεις του βιβλίου σε αρμόδιες αρχές και εμπλεκόμενους φορείς για τη διάχυση της γνώσης και την επίτευξη προστασίας αυτών των ειδών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video