ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απαντήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε δημοσιεύματα

Απαντήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε δημοσιεύματα
Την αντίδραση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προκάλεσαν δημοσιεύματα και δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, που όπως επισημαίνει η διοίκηση «δημιουργούν λανθασμένα κλίμα τρόμου και πανικού στους πολίτες».

Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

«Στις πρωτόγνωρες υγειονομικά συνθήκες που βιώνει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης, είναι αδήριτη ανάγκη να τηρούμε όλοι μας υπεύθυνη στάση όχι μόνο ως προς την τήρηση των μέτρων, αλλά και όσον αφορά στην ορθή ενημέρωση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και στον απόηχο δηλώσεων που δημιουργούν λανθασμένα κλίμα τρόμου και πανικού στους πολίτες, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οφείλει να επισημάνει τα εξής:

1) Ουδέποτε υπήρξε διακοπή παροχής οξυγόνου σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη. Η δυσλειτουργία μικρής έκτασης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο σε μία από τις κλινικές COVID-19, διευθετήθηκε άμεσα από το Διευθυντή και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, το οποίο παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης την πληρότητα αλλά και τη ροή του οξυγόνου.

Εξάλλου, το Νοσοκομείο πέρα από τη σύμβαση για υγρό οξυγόνου που έχει υπογράψει με ιδιωτική εταιρία, διαθέτει και δική του μονάδα παραγωγής. Επομένως δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

2) Οι 6 νέες εν δυνάμει κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου και εφόσον χρειαστεί, δεν θα λειτουργήσουν εάν δεν πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά δε τον εξοπλισμό τους, μόνο «πεπαλαιωμένος» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τα monitors είναι καινούρια, όπως και οι αναπνευστήρες από προμήθεια του Υπουργείου Υγείας, ενώ από τα κρεβάτια, το ένα είναι καινούριο, προϊόν δωρεάς, και τα υπόλοιπα πέντε προέρχονται από την ΜΕΘ που ανακαινίστηκε πριν λίγους μήνες.

3) Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο στελεχώθηκε με επιπλέον 65 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Από αυτούς, οι 24 στελεχώνουν αποκλειστικά τις ΜΕΘ.

Επομένως οι 21 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα μόνο κλίμα ασφάλειας δημιουργούν στους πολίτες και όχι πανικού, όπως κάποιοι επιχειρούν.

4) Στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 κλινικές COVID-19. Στις 2 από αυτές νοσηλεύονται μόνο ασθενείς COVID. Οι άλλες δύο λειτουργούν εντός των παθολογικών κλινικών, όπου ωστόσο δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των χώρων όπου νοσηλεύονται τα παθολογικά περιστατικά, με αυτούς που νοσηλεύονται τα «ύποπτα» και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Να διευκρινιστεί ότι η Διοίκηση λαμβάνει αποφάσεις κατόπιν των εισηγήσεων των Διευθυντών των Κλινικών και της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης, η οποία συστάθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριου. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι επιστήμονες είναι αυτοί που καθοδηγούν τη διοίκηση στη λήψη αποφάσεων, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Είναι τώρα η ώρα να επιδείξουμε όλοι σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την υγειονομική κρίση και να βγούμε νικητές».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video