ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΚΕ Έβρου: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

ΚΚΕ Έβρου: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου
Το Τμήμα Νοσηλευτικής λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 ως παράρτημα του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ από το Μάιο του 2019 εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΔΙΠΑΕ ως Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης. Διανύοντας ήδη το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του ως πανεπιστημιακό πλέον Τμήμα, τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν με την ίδρυσή του, παραμένουν και διογκώνονται. Και με αυτό το παράδειγμα, μεταξύ άλλων, αποδεικνύεται ότι οι περίφημες «πανεπιστημιοποιήσεις» των πρώην ΤΕΙ σε καμιά περίπτωση δεν έλυσαν, αντίθετα επέτειναν τα χρόνια προβλήματα των Τμημάτων, τη δυσκολία των φοιτητών - σπουδαστών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ενδεικτικά:

- Θεωρητικά, εργαστηριακά και νοσοκομειακά μαθήματα είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού δεν έχουν εξασφαλιστεί ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες σε διδακτικό και λοιπό προσωπικό, σε αίθουσες και υποδομές.

- Υπάρχουν μόλις 2 μικρές αίθουσες, η μία εκ των οποίων που διαθέτει Η/Υ, δεν μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει, καθώς οι περισσότεροι Η/Υ είναι ασυντήρητοι, και μία αίθουσα εργαστηρίου με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.

- Λόγω της έλλειψης αμφιθεάτρων, τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στην αίθουσα του κινηματογράφου του Διδυμοτείχου, ενώ η πρακτική άσκηση των φοιτητών πραγματοποιείται με δυσκολίες ή δεν πραγματοποιείται καθόλου, λόγω ελλείψεων, με τους τελειόφοιτους φοιτητές να καθυστερούν να πάρουν το πτυχίο τους.

- Δεν υπάρχουν εστίες, όπως ούτε και κάποια πρόβλεψη να μισθωθούν δωμάτια για τους φοιτητές, που στις περισσότερες των περιπτώσεων σπουδάζουν πολύ μακριά από τα σπίτια τους.

Τα παραπάνω προβλήματα επιτείνονται στο έδαφος της πανδημίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, η μόρφωση των παιδιών θυσιάζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις στο βωμό της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ, της σύνδεσής τους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, κλαδικά και περιφερειακά.

Την ίδια στιγμή, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο καλύπτει μια μεγάλη σε έκταση και ευαίσθητη περιοχή με ιδιαιτερότητες είναι υποστελεχωμένο, χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν μπορεί αντικειμενικά, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού του, να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις συνολικά 51 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού είναι καλυμμένες οι 32, από τις συνολικά 188 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι καλυμμένες οι 149, ενώ το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό είναι ακριβώς το 50% από αυτό που προβλέπεται!

Τα παραπάνω κατέθεσαν πρόσφατα και σε μορφή επερώτησης στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης. Καμία έκπληξη ωστόσο δεν μας προκάλεσε η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Β. ΔΙΓΑΛΑΚΗ η οποία ήταν πως «για τα προβλήματα ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, η προχειρότητα με την οποία ιδρύθηκε και "πανεπιστημιοποιήθηκε" το Τμήμα και τροποποιήθηκαν τα κριτήρια επιλογής προσωπικού. Επιπλέον γνωστοποίησε ότι περιμένουν την ένταξη του Παραρτήματος Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, ως αυτοτελές Τμήμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο».

Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης εκ μέρους του εκπροσώπου της, όπως αποτυπώθηκε, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι ο λαός και η νεολαία του Διδυμοτείχου (και όχι μόνο), δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από όσους εμφανίζονται ως αυτοί που θα τους λύσουν τα προβλήματα. Ο λαός και η νεολαία δεν μπορεί (γιατί πλέον έχει πείρα) και δεν πρέπει να «περιμένει», όπως μας απαντάει ότι κάνει η κυβέρνηση, τόσο αυτή της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ).  

Ως ΚΚΕ σε καλούμε εδώ και τώρα, χωρίς άλλη αναμονή, να διεκδικήσουμε:

- Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής - Παράρτημα Διδυμότειχου, να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο διδακτικό και λοιπό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, για να πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια και κλινικές. Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο. Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις διδασκαλίας και φοιτητικής μέριμνας, εστιών και λέσχης για τους φοιτητές, με νέες σύγχρονες υποδομές, που να καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδών και της επιστήμης.

- Να εξασφαλιστεί η ουσιαστική αναβάθμιση του Τμήματος Νοσηλευτικής, όπως και όλων των πρώην Τμημάτων ΤΕΙ, με ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών, με σύγχρονους όρους διδασκαλίας και έρευνας, με δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, για την ασφαλή και υψηλού επιπέδου διεκπεραίωση των σπουδών.

Ως ΚΚΕ σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για σπουδές και Πανεπιστήμιο που με πανδημία ή χωρίς…

- εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παρακολούθηση των σπουδών, με δωρεάν σίτιση – στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα, μεταφορές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, ιατρική περίθαλψη όλων των φοιτητών.

- αντιμετωπίζει την επιστήμη ενιαία, χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε θεωρία και πράξη και ανεξάρτητα από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε επιστημονικού αντικειμένου, διασφαλίζει στέρεα θεωρητική βάση, εμβάθυνση, έρευνα και πρακτική άσκηση στις εφαρμογές κάθε επιστήμης.

- εξασφαλίζει όλη την απαραίτητη γνώση για την άσκηση κάθε επαγγέλματος μέσα στο πτυχίο, χωρίς επιπλέον φραγμούς και προϋποθέσεις.

- βοηθάει τους φοιτητές να παρακολουθούν στην πράξη την εξέλιξη και εφαρμογή της επιστήμης τους, τόσο στη χώρα τους, όσο και διεθνώς.

- διασφαλίζει τους όρους εκείνους και τις προϋποθέσεις, ώστε να ανταλλάσσεται ελεύθερα η επιστημονική γνώση, τα επιστημονικά επιτεύγματα, μεταξύ Τμημάτων, Ιδρυμάτων και επιστημόνων, ώστε να αξιοποιούνται χωρίς περιορισμούς για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, την αντιμετώπιση ασθενειών, τη γενική βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων.

Ως ΚΚΕ σου λέμε ότι… γίνεται και αλλιώς!

Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη διέξοδος για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των παιδιών τους είναι ο οργανωμένος αγώνας σήμερα, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους για να διεκδικούμε τα αυτονόητα, μέσα από τη δική μας κοινωνική συμμαχία.

Ταυτόχρονα όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι οριστική διέξοδο για το λαό μας θα αποτελέσει η πάλη του για μία άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό, κριτήριο της οποίας αποτελούν οι ανάγκες των πολλών, σε αντίθεση με τη σημερινή, που για τα κέρδη των λίγων, θυσιάζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η υγεία, η παιδεία, η μόρφωση η δική μας και των παιδιών μας.

Αυτή την κοινωνία είναι ώριμο σήμερα περισσότερο από ποτέ να τη χτίσουμε μαζί, οι άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς στο εργοστάσιο και το χωράφι, στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γιατί όλοι μαζί διεκδικούμε καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής στο σήμερα, χτίζοντας τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που δε χωράει τα αφεντικά και τους εκμεταλλευτές μας!

Να τη χτίσουμε μαζί, γιατί υπάρχουν στη χώρα μας σήμερα όλες οι παραγωγικές δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την κοινωνία αυτή που ο τεράστιος πλούτος που παράγουμε με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά μας, θα επιστρέφει σε εμάς και τα παιδιά μας!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video