ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μια ξεχωριστή οικογενειακή εμπειρία έζησαν στην Αισύμη οι πεζοπόροι του Δρομέα Θράκης

Οικογενειακή ξεχωριστή εμπειρία έζησαν στην Αισύμη οι πεζοπόροι του Δρομέα Θράκης
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η πεζοπορία για την φετινή σεζόν για οικογένειες και παιδιά, που πραγματοποιήθηκε από το πεζοπορικό τμήμα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στην περιοχή της Αισύμης.

Παιδιά ηλικίας από 5 ετών και πάνω μαζί με τους γονείς τους πεζοπόρησαν διανύοντας περίπου 4,5 χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης (πλάτωμα μεταξύ Αισύμης και Λεπτοκαρυάς) ως τις ανεμογεννήτριες που ξεπρόβαλλαν μπροστά τους σας γίγαντες ανάμεσα από τις φυλλωσιές και τους λόφους της περιοχής, ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου βοσκούσαν τα άλογα εργασίας που εξυπηρετούν τον δασικό συνεταιρισμό της Αισύμης.


Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες αφού διένυσαν μια διαδρομή 1,5 χιλιομέτρου έφτασαν σε σημείο θέασης στο οποίο είχε τοποθετηθεί μια από τις πολλές ανεμογεννήτριες της περιοχής. Εκεί με τους τεράστιους έλικες να στριφογυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των πεζοπόρων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη λειτουργία αλλά και την χρησιμότητα αυτού του είδους εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας καθώς καλεσμένος στη δράση ήταν ο Περιβαλλοντολόγος Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.

Τα παιδιά έδωσαν μεγάλη προσοχή και βομβάρδισαν με έξυπνες και απρόσμενες ερωτήσεις τον Αλέξανδρο κάνοντας ακόμη και τους μεγάλους να γνωρίσουν πράγματα που δεν είχανε μέχρι τότε σκεφτεί.


Η δίψα για γνώση έσβησε γλυκά με τα χάδια και τις βόλτες των μικρών πεζοπόρων πάνω στα άλογα εργασίας που βρισκόταν 1 χιλιόμετρο πιο πέρα από τις ανεμογεννήτριες. Εκεί ο Βασίλης Σισμανίδης, πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού της Αισύμης, ενημέρωσε τους πεζοπόρους του ΔΡΟΜΕΑ, για τον τρόπο εργασίας, τη διαδικασία μεταφοράς των ξύλων, την φροντίδα των αλόγων αλλά και για την σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ ζώων και ανθρώπου μέσα στο βάθος των χρόνων. Τα παιδιά απόλαυσαν την ζεστασιά που αποπνέουν τα ζώα αυτά και που η άμεση επαφή μαζί τους μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να λειτουργήσει θεραπευτικά σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διαλεχτής Πετρίδου, ιδιοκτήτριας ενός από τα άλογα της παρέας.


Η πρώτη πεζοπορική εκδρομή του Δρομέα Θράκης, ήταν μια διαφορετική εμπειρία που έκλεψε την καρδιά των μικρών αλλά και των μεγάλων φίλων του συλλόγου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 1 Νοεμβρίου με μια ξεχωριστή διαδρομή δτην περιοχή Μαρώνειας - Πετρωτών.


Ο Δρομέας Θράκης ευχαριστεί το Τμήμα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για ακόμη μια κάλυψη πεζοπορικής δράσης, καθώς επίσης και τους φίλους του Δασικού Συνεταιρισμού Αισύμης, για την υπομονετική και βοηθητική του στάση για την ασφαλή και ευχάριστη ξενάγηση των παιδιών στο χώρο με τα άλογα εργασίας.




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video