ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας
Αρχικά θα θέλαμε να καταδικάσουμε την αδράνεια της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, είτε όσον αφορά τις τεράστιες ελλείψεις στην υγεία είτε όσον αφορά τις συνθήκες με τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία, θεωρώντας ως μη βιώσιμο κόστος δημοσιονομικά, οποιοδήποτε μέτρο.

Έτσι θέλουμε να χαιρετήσουμε και τους αγώνες των μαθητών για μόρφωση και υγεία. Γιατί είναι δίκαιος αγώνας. Ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα τους. Το δημοτικό συμβούλιο, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές, με μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους.

Όσον αφορά τις καθαρίστριες, αν και αναφέρατε κ. Δήμαρχε, ότι δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την χρηματοδότηση, άποψη μας είναι να μετατραπούν άμεσα όλες οι συμβάσεις από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, διεκδικώντας παράλληλα την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε να μην πληρώσει ο λαός και αυτό το κόστος.

Στο ίδιο θέμα θα θέλαμε να μας ενημερώσατε σχετικά με την μετεγκατάσταση του 4ου παιδικού σταθμού. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα όριζε την μετεγκατάσταση τον Οκτώβριο. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται, λοιπόν, οι εργασίες;

Πολιτική προστασία - Αντιπλημμυρική προστασία

Από το Φεβρουάριο, όπου είχε κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την πολική προστασία και στη συνέχεια στην ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο του σχεδίου Ιόλαος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, είχαμε αναφέρει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μεταθέτει τις ευθύνες στις περιφέρειες και στους δήμους, χωρίς να προβλέπεται ριζική αύξηση του αναγκαίου και εξειδικευμένου προσωπικού, των μέσων, των υποδομών και κρατική χρηματοδότηση, απλά θα διαιωνίσει και θα επιδεινώσει την κατάσταση των τραγικών ελλείψεων.

Και οι ελλείψεις αυτές αφορούν όλους τους τομείς (πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση, αποκατάσταση), με καλύτερο παράδειγμα την υποβάθμιση και υποστελέχωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο σε μία σειρά περιοχές της χώρας, όπως η Καρδίτσα, η Θάσος και η Εύβοια, θρηνώντας θύματα και με ανεπανόρθωτες καταστροφές, με την κυβέρνηση να τονίζει ξανά την ατομική ευθύνη και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση και μας ανησυχούν όχι μόνο τα πλημμυρικά φαινόμενα των ποταμών Έβρου και Άρδα αλλά και οι πλημμύρες όπως αυτές του 2018 στον Πύργο και στη Σαγήνη.

Γι αυτό το λόγο ρωτάμε τι μέτρα έχει πάρει ή θα πάρει η δημοτική αρχή για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών;

Πρώην στρατόπεδο "Δημητρακόπουλου" στο Νεοχώρι

Για άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι να ξαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα απομάκρυνσης του αμιάντου από το πρώην στρατόπεδο Δημητρακόπουλου στο Νεοχώρι.

Η πρώτη μας παρέμβαση έγινε τον Ιούλιο του 2013. Από τότε και μέχρι σήμερα το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του Νεοχωρίου και των διερχομένων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εισπνεόμενες ίνες αμιάντου είναι δυνατό να προκαλέσουν πνευμονική ίωση (αμιάντωση), που οδηγεί στον καρκίνο του πνεύμονα.

Κύριε Δήμαρχε ο κίνδυνος υγείας για τους κατοίκους είναι μεγάλος γι’ αυτό και σας καλούμε να πάρετε όλα τα μέτρα έτσι ώστε:
  1. Άμεσα να απομακρυνθεί ο επικίνδυνος αμίαντος.
  2. Να καθαριστεί όλο το οικόπεδο 25 περίπου στρεμμάτων από τα ετοιμόρροπα κτίρια, και να παραδοθεί στους κατοίκους του χωριού ως χώρος πρασίνου μέχρι να αξιοποιηθεί, είτε ως κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων είτε ως οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Δημοτικές τουαλέτες

Τέλος ένα ζήτημα για το οποίο, επίσης, έχουμε αναφερθεί είναι η δημιουργία δημοτικών τουαλετών. Η ανάγκη για τη δημιουργία τους είναι επιτακτική, ειδικά τώρα με την αύξηση των πολιτών που συγκεντρώνονται στην πλατεία λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης αλλά και για να καλύψει ανάγκες επισκεπτών της πόλης.

Καλούμε λοιπόν τη δημοτική αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το θέμα.

Κώστας Ζαλουφλής
Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video