ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ψήφισμα υποστήριξης της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στο Δήμο Τοπείρου

Ψήφισμα υποστήριξης της ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας - Θράκης στο Δήμο Τοπείρου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ), κατά τη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού συζήτησε το θέμα της αποδυνάμωσης του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου Τοπείρου, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου Τοπείρου και το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, το οποίο έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Τοπείρου Ν. Ξάνθης, που αφορά στην προσπάθεια απόσπασης υπαλλήλου του Δήμου μας, στο Γραφείο του Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Μακάριου Λαζαρίδη.

Ο Δήμος Τοπείρου είναι ήδη υποστελεχωμένος και παρουσιάζει γενικότερη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, γεγονός που δυσχεραίνει την διεκπεραίωση διαδικασιών κατά την καθημερινή λειτουργία του. Παρόλα αυτά το στελεχιακό δυναμικό που υπηρετεί στο Δήμο μας στέκεται αρωγός και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια με σκοπό την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας παράλληλα ποικίλα εργασιακά καθήκοντα.

Σήμερα, ο Δήμος μας έχει δρομολογήσει σειρά συγχρηματοδοτούμενων έργων και παρεμβάσεων καίριας σημασίας άνω των 9 εκ. ευρώ, όπως 1) Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης Δήμου Τοπείρου, 2) Αντικατάσταση Εσωτερικών Τμημάτων Δικτύου Μαγγάνων - Ερασμίου 3) Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Αβάτου και Ολβίου 4) Επισκευή - Διαμόρφωση Γηπέδου Αβάτου 5) Αναβάθμιση Γηπέδου Ερασμίου, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούν συγκεκριμένες ομάδες διαχείρισης και παρακολούθησης για την ομαλή υλοποίηση τους.

Ενδεχόμενη απόσπαση υπαλλήλου θα έχει σαν συνέπεια την περαιτέρω απώλεια διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου μας σε παρεμβάσεις που υλοποιούνται, καθώς και σε όσες πρόκειται να ακολουθήσουν.

Είναι γνωστό ότι υποχρεούμαστε και έχουμε προβεί επανειλημμένα στην σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με άλλους Φορείς με σκοπό την υποστήριξη των υπηρεσιών μας σε θέματα προμηθειών - υπηρεσιών - μελετών - έργων, καθώς ο Δήμος μας δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση του προγράμματος μας.

Η προσπάθεια και εμμονή του κ. Μακάριου Λαζαρίδη να αποσπάσει υπάλληλο του φορέα μας, που κατέχει ειδικότητα η οποία μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή στρατηγική του Δήμου μας, μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία.

Για το λόγο αυτό αντιδρούμε!

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο μας να γυρίσει χρόνια πίσω, ούτε να ριψοκινδυνεύσουμε την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που έχουμε εξασφαλίσει για την περιοχή μας.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την παρθενική ομιλία του κ. Λαζαρίδη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «…Δεν είναι κράτος αυτό! Αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη δεν κάνεις τίποτα. Δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρωπαίοι εμείς. Αυτοί, μόνο την καρέκλα τους κοιτάνε. Εμάς δεν μας κοιτάει κανείς. Κάνε με εμένα πρωθυπουργό και θα τα αλλάξω όλα σε μια μέρα…», υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες φράσεις ακούστηκαν κατά κόρον την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών.

Και συνέχισε λέγοντας «…Σήμερα ανταποκρινόμαστε σε αυτό για το οποίο παραπονιέται τόσα χρόνια, όλη η Ελλάδα! Σήμερα τους δίνουμε έναν σαφή και χειροπιαστό λόγο να πιστέψουν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Ότι το κράτος δεν είναι εχθρός. Είναι σύμμαχος. Ότι δεν λειτουργεί για μερικούς, αλλά για όλους. Ότι δεν είναι σκοτεινός θάλαμος δημιουργίας συμφεροντολογικών εξαρτήσεων…».

Περιμέναμε από τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο της Πολιτείας να σταθεί αρωγός στην κάλυψη αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι να υποθάλπτει την εύρυθμη λειτουργία «μικρών», ακριτικών και υποστελεχωμένων Δήμων!!!».

Ομόφωνα Αποφασίζει
  • Εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στο αίτημα του Δήμου Τοπείρου σχετικά με την αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού του.
  • Αποδοκιμάζει την ενέργεια του Βουλευτή Καβάλας κ. Μακάριου Λαζαρίδη, για την απόσπαση της εν λόγω υπαλλήλου στο Γραφείο του, η οποία θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργίας, στον ήδη υποστελεχωμένο Δήμο.
  • Ότι οι Βουλευτές θα πρέπει να συμβάλουν με προσπάθειες και ενέργειές τους προς την Πολιτεία, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να μπορούν οι μικροί Δήμοι με την γενικότερη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που παρουσιάζουν, να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους, για την ανάπτυξη του τόπου και την εξυπηρέτηση των δημοτών τους.
  • Τη δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στα ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video