ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης ζητούν με Ερώτηση που επανακαταθέτουν στον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

Επανερχόμαστε στην ερώτηση υπ’ αριθμ. 8070/08.07.2020 μας, σχετικά με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της.

Να σημειωθεί πως, στο διάστημα όλων αυτών των μηνών και με την πρόσφατη παραίτηση της Επιμελήτριας Β, που υπηρετούσε στο Κ.Υ. Σαμοθράκης σε θέση Αγροτικού Ιατρού, επιτείνεται το ήδη υπάρχον, σοβαρό και χρονίζον πρόβλημα της ελλιπούς ιατρικής στελέχωσης και των άλλων υγειονομικών προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης και του νησιού γενικότερα. Ενώ επιπλέον προκύπτει, η ανάγκη να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του ΚΥΣ ώστε να συμπεριλάβει και έναν Καρδιολόγο οπωσδήποτε (σύμφωνα με τον οργανισμό του Κ.Υ. Σαμοθράκης, υπ' αριθμ. 815/21.05.1999, δεν προβλέπεται θέση Καρδιολόγου), ενώ η πρόβλεψη για δύο ακόμη ιατρούς, έναν Ακτινολόγο - Ακτινοδιαγνώστη και έναν Μικροβιολόγο, όπως υπάρχουν σε πολλά Κέντρα Υγείας της χώρας αλλά και της 4ης ΥΠΕ, θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στο νησί και την αποφυγή μετακίνησης προς την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι προβληματική και ιδιαίτερα δυσχερής τους χειμερινούς μήνες.

Η ερώτηση είναι η παρακάτω:

Ένα ακόμα Κέντρο Υγείας, αυτό της Σαμοθράκης, οδηγείται εδώ και χρόνια σε απαξίωση, αποδυναμωμένο από προσωπικό, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής υποχρηματοδότησης της Υγείας, που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί τους περίπου 3.000 κατοίκους του νησιού, ενώ κατά την θερινή περίοδο, ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται λόγω των επισκεπτών. Παρά τις αυξανόμενες ανάγκες σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον ήδη ελλιπή οργανισμό του Κ.Υ., προβλέπεται έξι θέσεις ιατρών. Αυτή η στιγμή πληρείται μόνο η μία, αυτή του Διευθυντή Γενικής Ιατρικής. Δεν είναι στελεχωμένες οι δύο θέσεις επιμελητών Α' ή Β' Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, η μια θέση Διευθυντή ή Επιμελητή Α' Παιδιατρικής (για το θέμα αυτό το Κόμμα μας έχει πραγματοποιήσει σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση), μια θέση Διευθυντή ή Επιμελητή Α' Χειρουργικής και μια θέση Διευθυντή ή Επιμελητή Α' Οδοντιατρικής.

Επιπλέον στον κλάδο των ιατρικών εργαστηρίων, στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης υπηρετεί μόνο ένας εργαζόμενος στη θέση ΤΕ Ιατρικών εργαστηρίων ή ΔΕ Παρασκευαστών, ενώ στη δεύτερη θέση ο εργαζόμενος είναι σε μετακίνηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Στον κλάδο Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, η μία θέση ΤΕ Ραδιολογίας ή Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, καλύπτεται προσωρινά με υπάλληλο από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Στον κλάδο καθαριότητας, από το σύνολο των δύο θέσεων ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Καθαριότητας καλύπτεται μονάχα η μία.

Ακόμα ένα στοιχείο που φανερώνει την απαξίωση του Κ.Υ. αφορά το πλήρωμα ασθενοφόρου του. Έχουν απομείνει μόλις τρεις εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το νόμιμο ωράριο εργασίας, να μην μπορεί να καλυφθεί καμία νυχτερινή βάρδια, από τις 11 το βράδυ μέχρι το πρωί.

Να σημειωθεί δε, πως επειδή, στην περιοχή του νησιού, δεν υπάρχει βάση ΕΚΑΒ, το Κέντρο Υγείας καλύπτει όλα τα επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ώστε να ικανοποιούνται οι αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού σε παροχή υγείας.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video