ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Από την Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ελλάδα το τραγούδι ενημέρωσης των μαθητών για τον κορωνοϊό

Από την Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ελλάδα το τραγούδι ενημέρωσης των μαθητών για τον κορωνοϊό
Από την Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύει το τραγούδι «Για να μείνεις ασφαλής» της Phaeton Band Junior του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης.

Το τραγούδι «Για να μείνεις ασφαλής» δημοσιεύτηκε στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το τραγούδι ενορχήστρωσε και εκτέλεσε η Phaeton Band Junior του Ωδείου "Φαέθων" Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ωδείου με το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το τραγούδι, που αποτελεί μέρος του βιβλίου «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας», εμπνεύστηκε η καθηγήτρια Ιστολογίας - Εμβρυολογίας του Δ.Π.Θ. κα Μαρία Λαμπροπούλου, η οποία εκπόνησε το project, που αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση όλων των παιδιών για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού εν όψει της επιστροφής τους στα σχολεία.

Το Ωδείο "Φαέθων" ανέλαβε να υλοποιήσει το εγχείρημα των δημιουργών ενορχηστρώνοντας το κομμάτι. Μαθητές από τις τάξεις της φωνητικής, του πιάνου, του βιολιού, του βιολοντσέλου, της κιθάρας και των κρουστών (drums) συμμετείχαν στις πρόβες, ηχογράφησαν σε studio και γύρισαν το video clip.

Το Ωδείο "Φαέθων" ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία την κα Μαρία Λαμπροπούλου που εμπνευστηκε το εγχείρημα και έγραψε τους στίχους του κομματιού, τον Μιχάλη Τσιερκέζο, φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος έγραψε τη μουσική του κομματιού, το τμήμα Δ.Π.Θ. και τους εξαιρετικούς, ηχολήπτη κ. Βαγγέλη Γεωργαντζή και σκηνοθέτη του video clip κ. Βασίλη Καραφυλλίδη.

Ευχαριστεί επίσης τους καθηγητές που εργάστηκαν για τον συντονισμό, (αλφαβητικά) κα Χαρά Αγγελίδη, κα Στέλλα Αδαμίδου, κα Ηλέκτρα Εφρεμίδου, κο Τάσο Λύρατζη και κο Δημήτρη Ψαλτόπουλο. Την τελική επιμέλεια είχε ο διευθυντής κος Θανάσης Τρικούπης.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά τους γονείς των συντελεστών για την εμπιστοσύνη και την προθυμία τους να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Καλοτάξιδο λοιπόν το τραγούδι και τη φετινή σχολική χρονιά "Πλένουμε χέρια με ρυθμό" παρέα με την Phaeton Band Junior! Καλή σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα σε όλους τους μαθητές!

Δείτε το βίντεο:


Μουσική: Μιχαήλ Τσιερκέζος
Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Τρικούπης
Νοηματική: Γιώτα Τσέλιου,
Ηχοληψία - mastering: Βαγγέλης Γεωργαντζής
Διεύθυνση φωτογραφίας - μοντάζ: Βασίλης Καραφυλλίδης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video