ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες (video)

Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες
Η ιστορία των ελληνικών θαλασσών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα θαλάσσια θηλαστικά. Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι, μάθαμε όμως να ζούμε μαζί;

Φάλαινες, φυσητήρες, σταχτοδέλφινα, ρινοδέλφινα, κοινά δελφίνια, φώκιες και ζιφιοί… Είναι όλα θαλάσσια θηλαστικά που ζούνε στις ελληνικές θάλασσες. Εννέα είδη θαλάσσιων θηλαστικών ζούνε μόνιμα στις θάλασσές μας και πέντε είδη ζούνε περιστασιακά. Μοιραζόμαστε δηλαδή το ίδιο… σπίτι. Πόσα ξέρουμε όμως γι αυτά τα υπέροχα πλάσματα; Πολύ λίγα στ’ αλήθεια.

Ακόμη λιγότερα ξέρουμε για τις δυσκολίες που προκαλούμε σε αυτά τα είδη εμείς οι άνθρωποι. Τα θαλάσσια θηλαστικά, π.χ., επικοινωνούν με «σόναρ», με υπέρηχους, είναι πάρα πολύ ευαίσθητα στους ήχους. Οι υπέρηχοι είναι τα «μάτια» αυτών των ζώων. Ένα δελφίνι που «βλέπει» έναν άνθρωπο να πλησιάζει του κάνει «υπερηχρογράφημα» και μπορεί να δει το εσωτερικό του ανθρώπου! Φανταστείτε τι προβλήματα λοιπόν προκαλούμε σε αυτά τα ζώα όχι μόνο με τους θορύβους μας αλλά και με την υπεραλίευση, αφού «ψαρεύουμε στα ίδια νερά» και δεν τους αφήνουμε αρκετή τροφή να φάνε. Καμιά φορά μάλιστα κάποιοι τα θανατώνουν ηθελημένα.


Με πρωταγωνιστές φάλαινες, φυσητήρες, σταχτοδέλφινα, ρινοδέλφινα, φώκιες και ζιφιούς, το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Μάνου Γαστεράτου, μας δείχνει την σημασία αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζουν αυτά τα εκπληκτικά ζώα

Δείτε το βίντεο:


Το ντοκιμαντέρ «Θαλάσσια θηλαστικά, οι συγκάτοικοί μας στις ελληνικές θάλασσες» παράχθηκε στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας "Θάλασσα", με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για την ανάγκη προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες. H MOm / Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας και το WWF Ελλάς υλοποίησαν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε: Ενημερωτική, Εκπαιδευτική, Συμμετοχική εκστρατεία για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα", σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος" και το Tethys Research Institute. H "Θάλασσα" χρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, LIFE Information & Communication.

Σκηνοθεσία: Μάνος Γαστεράτος
Παραγωγός: Σταμάτης Αθανάσουλας
Αφήγηση: Σοφία Φατούρου
Επιμέλεια σεναρίου: Βυρούσα Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Topcut Modiano

WWF Ελλάς


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video