ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για το STARFISH 4.0 - Καινοτόμα τεχνολογία για την μικρή παράκτια αλιεία

Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για το STARFISH 4.0 - Καινοτόμα τεχνολογία για την μικρή παράκτια αλιεία
Πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ενημερωτική συνάντηση παράκτιων ψαράδων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Δημ. Σαρίκας, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αλιείας της Π.Ε. Έβρου κ. Δημ. Τοπούζης και ψαράδες της μικρής παράκτιας αλιείας της περιοχής.

Παρουσιάστηκε το καινοτόμο Πρόγραμμα STARFISH 4.0 που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των παράκτιων ψαράδων για τα υπέρογκα ποσά που επιβαρύνονται για την τήρηση πολυάριθμων υποχρεώσεων που θα αυξηθούν σε περίπτωση υιοθέτησης συστημάτων ελέγχου στη μικρή παράκτια αλιεία. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες οικονομικών ενισχύσεων της παράκτιας αλιείας στη νέα Προγραμματική περίοδο 2021-2027 και αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρησιμοποίησης της συσκευής NEMO για συλλογή στοιχείων για την τεκμηρίωση της απώλειας εισοδήματος από ζημιές από φώκιες, δελφίνια και ξενικά είδη.

Το STARFISH 4.0 είναι ένα διετές πρόγραμμα (2020-2022), το οποίο θα παρουσιάσει μία αυτόνομη συσκευή και ψηφιακές εφαρμογές με σκοπό να βελτιώσει την ασφάλεια των αλιέων μικρής κλίμακας και την αειφόρο διαχείριση, στα πλαίσια της «Μπλε Οικονομίας».

Στα πλαίσια του STARFISH 4.0 θα γίνει δοκιμαστική επίδειξη ενός καινοτόμου συστήματος για τη μικρή παράκτια αλιεία σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας στη θάλασσα. Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να τελειοποιηθεί το προϊόν μέσω της κριτικής και σχολίων των χρηστών.

100 αλιείς από την Ελλάδα και 50 αλιείς από τη Μαυριτανία θα συμμετάσχουν σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα για 12 μήνες προκειμένου να δοκιμαστεί η συσκευή και οι εφαρμογές της στη θάλασσα. Για την υλοποίησή του επιλέχθηκε η Αλεξανδρούπολη, ως ένα αντιπροσωπευτικό σημαντικό λιμάνι της χώρας με πολλούς ενεργούς ψαράδες της μικρής παράκτιας αλιείας.

Όσοι αλιείς στις Π.Ε. Έβρου και Ροδόπης επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για λίγες μέρες ακόμα, επικοινωνώντας με την APC Α.Ε., στα τηλέφωνα 2103229303, 2103229340 και στο e-mail: apc@apc.gr

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video