ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

O Δρομέας Θράκης πεζοπορεί στον Πεντάλοφο στο Βόρειο Έβρο

O Δρομέας Θράκης πεζοπορεί στον Πεντάλοφο στο Βόρειο Έβρο
Η 2η Πεζοπορική διαδρομή για τη νέα σεζόν του αθλητικού συλλόγου ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ολοκληρώνει τους αρχικούς στόχους, για Πανθρακική εξερεύνηση των όμορφων διαδρομών της πατρίδας μας. Ο ΔΡΟΜΕΑΣ εκδράμει λοιπόν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στον Πεντάλοφο του Βορείου Έβρου, μιας μοναδικού κάλους περιοχής.

Η πεζοπορία θα γίνει στην περιοχή Μπάρα - Γυαλιά, 10 λεπτά δυτικά από τον Πεντάλοφο και θα είναι 12.800 μ. κυκλικού δασικού δρόμου, με το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το καταφύγιο του τοπικού φυσιολατρικού συλλόγου στη θέση Μπάρα.

Η πεζοπορία θα γίνει με τις οδηγίες των μελών του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου «Ο Δρυμός».

Την επιμέλεια της δράσης έχει το Δίκτυο Ορφέας.

Το χωριό Πεντάλοφος ανήκει στον Δήμο Ορεστιάδας, με 665 κατοίκους (επίσημα στοιχεία του 2011), και υψόμετρο 271 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε πέντε λόφους στους οποίους οφείλει και το όνομά του. Παλαιότερα ονομαζόταν Μπες Τεπέ (τουρκικά πέντε λόφοι). Φημολογείται ότι η καταγωγή των κατοίκων είναι από την Κωνσταντινούπολη. Στην περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας (έως τη δεκαετία του 1920) υπήρξε έδρα δημαρχίας όπου υπαγόταν η Ασπάλω, η Παλαίστρα, το Δρέπανο, η Μπάρα και η Γυαλιά.

Στον Πεντάλοφο βρέθηκε θαμμένος κάτω από τους τύμβους (τούμπες) ένας αρχαίος πολιτισμός, με τρεις τάφους της υστεροελληνικής εποχής. Στο εσωτερικό του ενός τάφου βρέθηκαν υπολείμματα από την καύση του νεκρού και ένα σπάνιο ασημένιο διώβολο του Σπαραδόκου αδελφού του βασιλιά των Οδρυσσών Σιτάλκη, που χρονολογείται στα 445-435 π.Χ. και ακόμη αρκετά αντικείμενα, όπως τετράδραχμα.

Τα ευρήματα αυτά έχουν τεράστια σημασία και περισσότερο τα νομίσματα, γιατί αποδεικνύουν ότι την εποχή που οι Αθηναίοι έχτιζαν την Ακρόπολη, οι Θράκες χρησιμοποιούσαν το ελληνικό αλφάβητο και είχαν αναπτύξει οικονομικές συναλλαγές με την Αθήνα.

Στον Πεντάλοφο βρίσκεται το μεγαλύτερο εκτροφείο άγριων θηραμάτων στην Ελλάδα, το Ευρωθήραμα, όπου ζαρκάδια, ελάφια, αγριογούρουνα, λαγοί, πέρδικες, και φασιανοί, αναπαράγονται σε μεγάλους αριθμούς και εμπλουτίζουν βιότοπους και κυνηγετικές περιοχές.

Το πρόγραμμα της πεζοπορίας:

6:45 Αναχώρηση από την Κομοτηνή, λεωφορείο (Σπαθί)
7:30 Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη, λεωφορείο (στάδιο Φώτης Κοσμάς)
Στάσεις στις ενδιάμεσες πόλεις, εάν υπάρχουν συμμετέχοντες πεζοπόροι.
9:45 Άφιξη στον Πεντάλοφο - Καφεδάκι στο χωριό
(Χώρος συνάντησης όλων των πεζοπόρων της δράσης, με λεωφορείο και ΙΧ)
10:30 Αναχώρηση για την περιοχή Μπάρα - καταφύγιο του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου «Ο Δρυμός».
10:45 Ξεκίνημα της πεζοπορίας
14:45 Ολοκλήρωση της πεζοπορίας - Stretching
15:00 Μετάβαση για φαγητό στο εκτροφείο Ευρωθήραμα, πλησίον του Πενταλόφου
17:00 Αναχώρηση για επιστροφή Αλεξανδρούπολη

Στοιχεία διαδρομής:

Σύνολο διαδρομής: 12,8 χλμ
Διάρκεια πεζοπορίας: 4 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριoς
Δεν υπάρχουν σημαντικές υψομετρικές αποκλίσεις ενώ η διαδρομή ακολουθεί δασικό δρόμο και μονοπάτι, κάνοντας το περπάτημα εύκολο.

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση λόγω της μεγάλης διάρκειας της πεζοπορίας.

Θα πραγματοποιηθεί ένα διάλειμμα 15' στη μέση της πορείας, πλησίον των συνόρων με την Βουλγαρία και 1-2 σύντομα διαλείμματα για νερό ενδιάμεσα.

Λίγο πριν την μέση της διαδρομής στην περιοχή Γυαλιά, θα δείτε να αναστηλώνεται η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Την πεζοπορία υποστηρίζει υγειονομικά με την παρουσία στελεχών της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Υπεύθυνη αποστολής: Κική Τσακαλδήμη.
Support: Δημήτρης Κωστόπουλος
Υπεύθυνος ασφάλειας: Κώστας Χαριτόπουλος

Οδηγίες - Εγγραφές:

1. Πλήρης ενημέρωση για οδηγίες - εγγραφές, από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.dromeasthrace.eu και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6974632222 και 6907931636.

2. Η μετακίνηση θα γίνει με ναυλωμένο λεωφορείο, με εκκίνηση την Κομοτηνή, για περιορισμένο αριθμό ατόμων (λόγω COVID-19), αλλά και με ΙΧ.

3. Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20 € το άτομο (38 € το ζευγάρι και 53 € με παιδί, από 12 ετών), για όλους όσους μετακινηθούν με το λεωφορείο του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ (δεν περιλαμβάνεται στο ποσό το φαγητό στην ταβέρνα). Όσοι μετακινηθούν με ΙΧ το κόστος ορίζεται στα 8 € το άτομο (15 € το ζευγάρι και 20 € ζευγάρι με παιδί, άνω των 12 ετών).

4. Για τα ενεργά μέλη του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, θα υπάρχει προτεραιότητα στις κρατήσεις και 10% έκπτωση.

5. Θα υπάρξει μέγιστος αριθμός συμμετοχής, που μόλις συμπληρωθεί, κλείνει η εκδρομή (λόγω COVID-19).

6. Επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο για παιδιά άνω των 12 ετών.

7. Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα: https://docs.google.com

8. Κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στο Στάδιο "Φώτης Κοσμάς", (καθημερινές 5:00-8:00 μ.μ.).

9. Ο κάθε πεζοπόρος υπογράφει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση, ανάληψη ευθύνης και υγείας, που θα παραδοθεί στον υπεύθυνο του Συλλόγου (θα αποσταλεί στα email που θα δηλωθούν) ή θα συμπληρωθεί πριν την εκκίνηση της πεζοπορίας.

10. Η κράτηση σας ολοκληρώνεται αφού πληρωθεί η συνδρομή σας, στην τράπεζα Πειραιώς, στον λογαριασμό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΦΕΑ (GR72 0172 3560 0053 5609 5506 493). Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα υπάρχει έξτρα κόστος 4 ευρώ, που πρέπει να το βάλετε επιπλέον στην ίδια κατάθεση.

Σκοπός του Πεζοπορικού Τμήματος Δρομέα Θράκης

Σκοπός του τμήματος είναι να μυήσει το ευρύ κοινό της περιοχής στο πνεύμα ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής που περιλαμβάνει χρόνο στην φύση πεζοπορώντας αλλά και την γνωριμία με τη ζωή στο βουνό, τον τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος και την καλύτερη κατανόηση του φυσικού μας κόσμου.

Επίσης στόχος του τμήματος είναι η γνωριμία των παιδιών και εφήβων με την δραστηριότητα της πεζοπορίας ώστε να εξοικειωθούν από νεαρή ηλικία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όντας σε ένα βουνό, βελτιώνοντας τις ικανότητες και δεξιότητές τους ενώ παράλληλά αντιλαμβάνονται καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.

Γίνετε μέλος του συλλόγου συμπληρώνοντας την φόρμα που θα προμηθευτείτε από τα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται εντός του σταδίου "Φώτης Κοσμάς" στην Αλεξανδρούπολη.

Ελάχιστος Απαραίτητος Πεζοπορικός Εξοπλισμός:
  • Ελαφρά Ορειβατικά Υποδήματα και ιδανικά Εύκαμπτες Ορειβατικές Μπότες (να καλύπτουν τον αστράγαλο)
  • Μικρό Σακίδιο Πλάτης
  • Καπέλο Ηλίου
  • Αντηλιακό
  • Γυαλιά Ηλίου
  • Μπατόν (μπαστούνια πεζοπορικά)
  • Αντιανεμικό - Αδιάβροχο
  • Υδροδοχείο 1,5 lt - 2 lt συνολικά
  • 2ο t-shirt (αλλαξιά)
  • Ελαφρύ τζάκετ
  • Κάλτσες Συνθετικές Ορειβατικές
  • Κολατσιό (π.χ. ξηροί καρποί, σοκολάτα, σάντουιτς κτλ)
  • Μακρύ παντελόνι (ιδανικά πεζοπορικό)
  • Προσωπικό φαρμακείο.

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video