ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιάννης Καρυπίδης: Εγκατάλειψη, αδιαφορία και απαξίωση των Φερών από τη δημοτική αρχή

Γιάννης Καρυπίδης: Εγκατάλειψη, αδιαφορία και απαξίωση των Φερών από τη δημοτική αρχή
Με το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Φερών συναντήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της παράτακης ΑΝΑΣΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Καρυπίδης και τα μέλη της παράταξης συζήτησαν με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.


Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ αναφέρει:

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία της παράταξης ΑΝΑΣΑ, ακόμα μια συνάντηση με το επταμελές Τοπικό Συμβούλιο Φερών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού καταστήματος.

Κατ΄ αρχήν θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Αν και από ότι φάνηκε, μέσα από τον διάλογο που προέκυψε, την επιθυμούσε και το ίδιο το Τοπικό Συμβούλιο. Καθώς κατά γενική ομολογία η ΑΝΑΣΑ είναι η μόνη παράταξη που άνοιξε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας με τα Τοπικά Συμβούλια (για όσους δεν γνωρίζουν τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Τ.Σ. Πέπλου, πράγμα το οποίο υιοθέτησε και άλλη παράταξη σε δεύτερο χρόνο, που θεωρώ ότι είναι υγιές και θετικό). Έτσι λοιπόν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Τ.Σ. κύριο Πεμούση Αθανάσιο, τον Αντιπρόεδρο κύριο Μεϊμάρογλου Μανώλη, τον σύμβουλο αλλά και πρόεδρο του ΤΟΕΒ κύριο Παντελίδη Βασίλη, τον κύριο Καπούτση Βασίλειο, τον κύριο Βαλκάνη Χρήστο, τον κύριο Πρασάκη Απόστολο, που μας ενημέρωσε ότι δεν θα παρευρεθεί λόγω απουσίας του εκτός Περιφέρειας, καθώς και τον κύριο Πουλαράκη Πασχάλη που λόγω ξαφνικής υποχρέωσης επίσης δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωρίσουμε το νέο Τοπικό Συμβούλιο, να ακούσουμε τις προτάσεις τους, να μας κάνουν ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία καθώς και να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους εάν και εφόσον υπάρχουν. Και τέλος να καταθέσουμε και εμείς τις προτάσεις και τις απόψεις τις δικές μας. Αυτό που οφείλω να καταθέσω και να τους το αναγνωρίσω είναι ότι παρόλο που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις, υπάρχει ομοφωνία και ταύτιση των απόψεών τους στα προβλήματα που μας έθεσαν και τους απασχολούν και παραμένουν άλυτα εδώ και ένα χρόνο.

Έτσι τα θέματα που έθιξαν ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί θα προσπαθήσω να τα συνοψίσω, γιατί αλλιώς θα μας έπαιρνε πολύ χώρο και χρόνο.

Η αποψίλωση την υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Φερών με την μεταφορά των υπαλλήλων λόγω covid-19 στην έδρα του Δήμου και μάλιστα με την τελευταία εξέλιξη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα που μεταφέρθηκαν και οι υπολογιστές τους.

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το Σφαγείο Φερών.

Καμία ενημέρωση για νέο Λύκειο Φερών.

Καμία ενημέρωση για την τηλεθέρμανση Φερών, ένα έργο σημαντικό, ένα εργαλείο που θα φέρει ανάπτυξη όχι μόνο στις Φέρες αλλά σε όλη την Δημοτική Ενότητα Φερών.

Καμία ενημέρωση για τα θέματα που έχουν ψηφιστεί από το Τοπικό Συμβούλιο τις περισσότερες φορές με απόλυτη πλειοψηφία.

Καμία προώθηση των θεμάτων που έχουν ψηφιστεί από το Τοπικό Συμβούλιο για συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καμιά θετική εξέλιξη και ενημέρωση στο σημαντικό κομμάτι που αφορά την βόρεια είσοδο της πόλης, που το πρόβλημα είναι πολύ έντονο για όσους εισέρχονται από Σουφλί για παράδειγμα ή από το Τελωνείο Κήπων που δεν γνωρίζουν την περιοχή, και ξαφνικά βρίσκονται στην Καβησό αντί για Φέρες.

Καμιά διεκδίκηση εκ νέου του κόμβου της Πυλαίας ανεξαρτήτως με την κατασκευή των διοδίων αλλά και τα σχέδια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. Γιατί όλα κερδίζονται με αγώνες.

Αγροτική οδοποιία. Αν και επιχείρησαν για αρκετές μέρες τρία γκρέιντερ χωρίς όμως καθόλου υλικό, πραγματικά η κατάσταση των αγροτικών δρόμων μόλις έχουμε βροχόπτωση γίνεται χειρότερη από ότι ήταν πριν.

Καμία μέριμνα για αποθήκευση υλικού (θαλαμοαποθήκη).

Καμία θετική εξέλιξη για τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων παράπλευρα από δέντρα και κλαδιά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν μεγάλα μηχανήματα.

Καμία ενέργεια στην αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που βιώνουν οι Φέρες εντός αστικού ιστού. Για την ιστορία να αναφέρω ότι η τελευταία παρέμβαση - λίφτινγκ που έγινε αποσπασματικά και μεμονωμένα χωρίς καμία μελέτη σε ένα δρόμο στο κέντρο, ήταν παραμονές εκλογών από την προηγούμενη δημοτική αρχή πράγμα που έλυσε κάποια προβλήματα αλλά δημιούργησε άλλα τόσα.

Καμιά ενημέρωση, καμιά εξέλιξη στα υπολειπόμενα αρδευτικού Φερών - Μοναστηρακίου - Δορίσκου.

Περιφερειακός της πόλης. Υπάρχει αλλά δεν χρησιμοποιείται από τους συμπολίτες μας γιατί είναι σε άθλια κατάσταση. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και πολλοί δρόμοι εντός ιστού με λακκούβες και τρύπες, βουναλάκια και εξογκώματα.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την κατασκευή του βιολογικού και υπάρχουν ακόμη τομές στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί με άσφαλτο και έχουν ακόμη χαλίκι. Καταλαβαίνετε τι περνούν αυτοί οι άνθρωποι με τις σκόνες και τις λάσπες.

Καθημερινότητα, πάρκα, παιδικές χαρές, κάδοι. Έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο ή καλύτερα στον πάγο. Σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζουνε την τεχνική που εγώ την ονομάζω «η τεχνική του ώριμου φρούτου», δηλαδή όταν ωριμάσουν τα φρούτα στα δέντρα αντί να ανεβούμε και να τα μαζέψουμε μείς προτιμούμε να πέσουν και μετά να τα μαζέψουμε γιατί αυτή είναι πιο εύκολη διαδικασία.

ΔΕΥΑΦ ακέφαλη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Δύο τοποθετήσεις, δύο παραιτήσεις και χωρίς υδραυλικό.

Γήπεδο Φερών (ποδοσφαίρου). Το ενενήντα τοις εκατό των μαθητών της τρίτης Λυκείου δηλώνει σχολές που χρειάζονται αγωνίσματα. Δυστυχώς εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει μια βαλβίδα για σφαίρα και ένας μικρός διάδρομος με βατήρα για το μήκος το οποίο απαιτεί ελάχιστο κόστος. Και δεν μιλάμε για τα κουλουάρ και διαδρόμους με ταρτάν που αυτονόητα έπρεπε να υπάρχουν σε όλη την περίμετρο, ώστε τα παιδιά να μην κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για προπόνηση, να χάνουν χρόνο και χρήματα αλλά και να επιβαρύνουν το στάδιο "Φώτης Κοσμάς".

Τέλος θέλω να αναφέρω αυτό που για μας έχει την μεγαλύτερη αξία, από όλα όσα ανέφερα παραπάνω και είναι ο τρόπος που η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τον θεσμό αλλά και τον ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου. Ο οποίος είναι αποκαρδιωτικός και απαξιωτικός. Θα ήμασταν αφελείς, όπως και το Τοπικό Συμβούλιο, αν πιστεύαμε ότι όλα αυτά που αναφέραμε θα μπορούσε να τα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δημοτική αρχή μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό όμως που πιστεύουμε, ότι θα έπρεπε να είχε γίνει και δεν κοστίζει, στον ένα χρόνο, ήταν η ενημέρωση, η στόχευση, ο προγραμματισμός, η ιεράρχηση και η υλοποίηση.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι απαξίωση, εγκατάλειψη ή αδιαφορία. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να περάσουν από την απλή διαχείριση στην διοίκηση. Γιατί η κλεψύδρα αρχίζει να αδειάζει.

Γιάννης Καρυπίδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΑΝΑΣΑ

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video