ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου, πρωτεργάτης του αγώνα κατά των χρυσωρυχείων

Έφυγε από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου, πρωτεργάτης του αγώνα κατά των χρυσωρυχείων
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Τόλης Παπαγεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, μια εμβληματική μορφή του αγώνα κατά των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική, στη Θράκη και όχι μόνο.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και από το 1998 πρωτοστάτησε στα κινήματα κατά των εξορυκτικών δραστηριοτήτων. Έτσι τον γνώρισαν και οι τοπικές κοινωνίες της Θράκης τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και ο θάνατός του, σήμερα το απόγευμα, σκόρπισε θλίψη.


Ο Τόλης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής, ήταν πολιτικός μηχανικός και υπήρξε η ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο Ρομπέν των… Σκουριών που είχε αναλάβει να σώσει τον πληθυσμό από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Ιουλίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με ομόφωνη απόφασή του ανακήρυξε τον Τόλη Παπαγεωργίου σε Επίτιμο Δημότη της πόλης, αναγνωρίζοντας την πολυετή συμβολή του στον αγώνα κατά των χρυσωρυχείων.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, τον αποχαιρετούμε με το σήμα της νίκης, και την υπόσχεση των αγώνων για τον τερματισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπως ακριβώς επιθυμούσε.

Καλό ταξίδι φίλε και συναγωνιστή Τόλη…

Με πληροφορίες από inkomotini.news

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video