ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η εντυπωσιακή μετανάστευση των πουλιών στο Δέλτα Έβρου

Η εντυπωσιακή μετανάστευση των πουλιών στο Δέλτα Έβρου
Είναι γνωστό ότι λόγω της θέσης του, το Δέλτα Έβρου, βρίσκεται πάνω σε έναν βασικό μεταναστευτικό διάδρομο για τα πουλιά.

Για πολλά είδη πουλιών η μεταναστευτική κίνηση προς το νότο είναι σε εξέλιξη και η παρουσία τους στο Δέλτα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Είδη όπως οι Λευκοπελαργοί και οι Ροδοπελεκάνοι, κάνουν μία στάση στην περιοχή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ή απλώς διέρχονται κινούμενα για τον τελικό τους προορισμό.


Σε ένα εξαήμερο καταγραφών, που έγιναν από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο, καταγράφηκαν σημαντικοί αριθμοί διερχόμενων πουλιών από την περιοχή μας.

Περισσότεροι από 3.100 Ροδοπελεκάνοι (Pelecanus onocrotalus) και πάνω από 2.500 Λευκοί πελαργοί (Ciconia ciconia) ήταν από τις σημαντικότερες καταγραφές. Ακόμα καταγράφηκαν μερικές δεκάδες Κραυγαετοί (Clanga pomarina) και λίγοι Μαυροπελαργοί (Ciconia nigra).

Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα των μεγάλων ομάδων πουλιών να γυροπετάνε αναζητώντας τα θερμά ανοδικά ρεύματα αέρα και το συνεχές τους πέρασμα πάνω από το Δέλτα Έβρου, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video