ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις για τα «άφωνα» δημοτικά συμβούλια της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη

Αλεξανδρούπολη: Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις για τα «άφωνα» δημοτικά συμβούλια της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη
Έντονη και δυναμική ήταν η απάντηση και η αντίδραση τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία συγκάλεσε η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά και για την γενικότερη πρακτική της δημοτικής αρχής των διά περιφοράς συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις «Πόλη & Πολίτες», «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» και «Λαϊκή Συσπείρωση» απείχαν από την ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η συνεδρίαση του οργάνου, αφού απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον του 2/3 των μελών του.

Παράλληλα, οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η τακτική αυτή της δημοτικής αρχής που αποφεύγει τον διάλογο, υποβαθμίζει την τοπική δημοκρατία και καθιστά τους συμβούλους άφωνους και δίχως δυνατότητα όχι μόνο παρεμβάσεων και κατάθεσης προτάσεων, αλλά και ενημέρωσης για πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου. Πλέον, η δημοτική αρχή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι επικεφαλής τόνισαν πως δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε διά περιφοράς συνεδριάσεις στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ζητήθηκε και η θέση της δημοτικής αρχής, τόσο από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης όσο και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για κάποιες απαντήσεις - δηλώσεις, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.


Δυστυχώς, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης έχουμε πρόβλημα

Από την πλευρά της η παράταξη «Πόλη & Πολίτες» σε ανακοίνωση της τόνισε πως δεν θα συμμετάσχει στην δια περιφοράς συνεδρίαση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να ορίσει εκ νέου συνεδρίαση κατ΄ αυτό τον τρόπο, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για την αγορά μηχανημάτων και… δωρεάν εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, αλλά και από τη στιγμή που οι πιο πρόσφατες είχαν ορισθεί δια ζώσης.

«Θεωρούμε αδιανόητο να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το Δήμο Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής και να μην υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση ή συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελεί τον πυρήνα της τοπικής Δημοκρατίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει πλέον στην τοπική δημοκρατία του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο όρος δημοκρατία, λέγεται κάπως αλλιώς, και δε θα τολμήσω να το χαρακτηρίσω γιατί δεν θέλω να είμαι αγενής πολιτικά και κοινωνικά. Ο αποκλεισμός του διαλόγου είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα της τοπικής δημοκρατίας, δε γίνεται να αποφαίνεται με ένα “ναι” ή “όχι” συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο».

«Ο κ. Ζαμπούκης δε θέλει τη Δημοκρατία, δε θέλει το διάλογο, δε θέλει την αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων. Δε θέλει ιδεολογίες που ξετυλίγονται στο δημοτικό συμβούλιο… αυτό δε μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο» διαμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Λαμπάκης.

«Αυτό που φοβάται ο κ. Ζαμπούκης είναι ότι τα επιχειρήματά μας είναι τόσο δυνατά που δε μπορεί να αντιτάξει τίποτα απέναντι στην αδράνεια που έχει για αυτά τα οποία έπρεπε να έχει κάνει τους 16 μήνες και έπρεπε να έχει σχεδιάσει, αλλά δεν έχει σχεδιάσει. Κατάφερε όμως να πανηγυρίζει κάνοντας σημειολογικά και καθαρά επικοινωνιακά καταστροφές σε τρία πράγματα: στους ημιυπόγειους κάδους, στη μεταφορά του κόκκινου γλυπτού στην αποθήκη και στο έγκλημα να ανοίξει τον πεζόδρομο της Κύπρου» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι για να πάνε μπροστά οι κοινωνίες οι ηγέτες πρέπει να είναι τολμηροί, πρέπει να είναι δυνατοί και να έχουν θάρρος. «Δυστυχώς, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης έχουμε πρόβλημα» κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη & Πολίτες».


Γινόμαστε άφωνοι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς άποψη, χωρίς γνώμη


Από την πλευρά της η δημοτική παράταξη «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα όλες οι συνεδριάσεις γίνονται διά περιφοράς, παρότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το αμφιθέατρο του Δήμου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνονται οι συνεδριάσεις διά ζώσης.

«Δυστυχώς η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα συνεχίζει να πραγματοποιεί τα δημοτικά συμβούλια διά περιφοράς, στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους το δικαίωμα που τους έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου μας, να εκφράζουν την άποψη τους, αλλά και να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες… Στα μεγάλα θέματα που θα κρίνουν την ανάπτυξη, ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας για τις επόμενες γενεές δεν μας δόθηκε το δικαίωμα όχι μόνο να συζητήσουμε αλλά ούτε καν να ενημερωθούμε», σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά σε συνεδριάσεις διά περιφοράς (ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης εδώ).


Ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Μυτιληνός δήλωσε: «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο να αποσύρουν τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που γίνεται διά περιφοράς σήμερα, και να γίνουν διά ζώσης σε άλλη ημερομηνία. Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό αποδεκτό, εμείς δε θα ψηφίσουμε» ανέφερε ο κ. Μυτιληνός, σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση δε βγήκε αβίαστα.

«Με 15 Δήμους, που επικοινώνησα, οι 12 κάνουν συνεδριάσεις διά ζώσης και οι τρεις κάνουν με τηλεδιάσκεψη. Κανείς δεν κάνει διά περιφοράς. Γινόμαστε άφωνοι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς άποψη, χωρίς γνώμη, χωρίς αντίρρηση αλλά και χωρίς συμφωνία επί της ουσίας. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα, παρόλο που έχουμε πάρει εντολή από τους συμπολίτες μας, να ενημερωνόμαστε για τα θέματα που αφορούν τους δημότες. Η μόνη επιλογή που μας δίνεται είναι να απαντήσουμε με “υπέρ”, “κατά” ή “λευκό”» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως εάν ξαναέρθουν θέματα διά περιφοράς, η Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση θα απέχει.

Η νυν δημοτική αρχή και οι παρατάξεις που την στηρίζουν έχουν βάλει σε αχρηστία το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε έντονο ύφος ήταν και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που τονίζει πως η κατάσταση δεν πάει άλλο: «Η δημοτική αρχή έχει ήδη μετατρέψει σε ντεκόρ και μάλιστα αχρείαστο το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού αυτό έχει να συνεδριάσει από τις 10 Αυγούστου και οι σύμβουλοι δεν ενημερώνονται για τίποτα. Φαίνεται πως έχουν "λυθεί" πια τα χέρια της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική νομοθεσία και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έδωσαν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το δικαίωμα των τελικών αποφάσεων - μαζί με την απόλυτη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτές τις επιτροπές παραπέμπονται τα πάντα» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνοντας ότι «μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες παρατάξεων της "αντιπολίτευσης" που συναινούν, ψηφίζουν από κοινού με την δημοτική Αρχή για πολύ σοβαρά θέματα και αποτελούν ουσιαστικά κομμάτι της πλειοψηφίας» (ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης εδώ).


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Δευτεραίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ, ενδεικτικά, την ώρα που θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο διά περιφοράς, για να πούμε ότι είμαστε εδώ έτοιμοι για να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο (διά ζώσης) με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται και χρειάζονται, σε χώρο που υπάρχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις αποστάσεις, π.χ. το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρώντας όλους τους κανόνες… Αρκετά, δεν πάει άλλο, δεν συμμετέχουμε άλλο σε αυτές τις διαδικασίες, θέλουμε λειτουργίες που να αξίζουν στον κόσμο, δημοκρατικές, πρέπει να επανέλθουν οι συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λειτουγούμε, να ενημερωνόμαστε, να συζητάμε, να αποφασίζουμε», εξηγώντας ότι είναι η τρίτη φορά που η παράταξη βγάζει σχετική ανακοίνωση.

«Έχουμε πληρώσει τόσα λεφτά για να γίνει τηλεδιάσκεψη, ούτε αυτό έχει γίνει ακόμα. Στα πανεπιστήμια και τα σχολεία κάνουν μάθημα με μάσκες, και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε συνεδρίαση δημοτικού συμβοουλίου. Όλα αυτά δε μπορούν να συνεχιστούν, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εμείς δεν θα συμμετέχουμε. Έτσι κι αλλιώς ο δήμαρχος, η σημερινή δημοτική αρχή και οι παρατάξεις που την στηρίζουν έχουν βάλει το Δημοτικό Συμβούλιο σε αχρηστία, σε παροπλισμό» επεσήμανε ο κ. Δευτεραίος.

Δείτε το βίντεο:

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video