ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τοψίδης: Για άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε μία συνεδρίαση - παρωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ

Χριστόδουλος Τοψίδης: Για άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε μία συνεδρίαση - παρωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, για άλλη μία φορά, παρακολουθήσαμε μία συνεδρίαση - παρωδία με ευθύνη του Περιφερειάρχη και της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Η παράταξή μας, προκάλεσε την συγκεκριμένη συνεδρίαση θέτοντας πέντε θέματα ουσίας, που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί εδώ και μήνες στο ύψιστο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας. Ο κύριος Μέτιος με τους συνεργάτες του, προκειμένου να κρύψουν την ένδεια τους, «παραγέμισαν» την διάταξη με 17 επιπλέον θέματα, πολλά εκ των οποίων προσπάθησαν να τα «περάσουν» εφαρμόζοντας πολιτικάντικους τακτικισμούς που περιποιούν ντροπή για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Σε πολιτικό επίπεδο, για άλλη μία φορά ακούσαμε τον Περιφερειάρχη σε λόγους κενούς περιεχομένου, αφού κατά την προσφιλή του συνήθεια επιφυλάχθηκε απαντήσεων σε επόμενες συνεδριάσεις, μόνο που τα προβλήματα συμβαίνουν ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΧΘΕΣ. Στη συνεδρίαση, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι όσον αφορά την απορρόφηση του ΠΕΠ, η ΑΜΘ κατατάσσεται «11η ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες» αναγνωρίζοντας το μείζον πρόβλημα και λέγοντας ότι υπάρχει υστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μόνο που δεν αναλογίστηκε τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία και τους πολίτες.

Δεν αναγνωρίζουμε στον Περιφερειάρχη την πολυτέλεια να ροκανίζει χρόνο σε βάρος των αναγκών της περιοχής μας, σε βάρος του μόχθου των εργαζομένων, σε βάρος του άγχους των επιχειρηματιών, σε βάρος των απαιτήσεων των πολιτών.

Την ώρα που οι Περιφέρειες της Ελλάδας η μία μετά την άλλη «αντιγράφουν» την καλή πρακτική οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που κόμισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κύριος Μέτιος ετοιμάζει «ένα διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό του Τζιτζικώστα», αλλά δεν μας δίνει λεπτομέρειες επ’ αυτού, παρά μόνο μας είπε ότι έχει ανακοινώσει τη σχετική πρόθεση του στις 22 Ιουνίου! Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης δεν τοποθετήθηκε καν γι’ αυτό το θέμα.

Ζητήσαμε σαφείς απαντήσεις για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της ΟΧΕ Πολιτισμού η οποία έχει προκηρυχθεί τον Οκτώβριο του 2016 (!!!) και αντί αυτών, εισπράξαμε ύβρεις και είδαμε «τη μπάλα να φεύγει στην κερκίδα».

Ετέθη σοβαρό ζήτημα για την κτηνοτροφική οικονομία της Περιφέρειας μας και ο κύριος Μέτιος αρκέστηκε να πει ότι σχεδιάζει συνεδρίαση του οργάνου σε δύο ή τρεις μήνες από σήμερα, χωρίς να τον ενδιαφέρει η έως τότε επιβίωση των κτηνοτρόφων μας.

Ζητήσαμε τη σύνταξη ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων προς τη Διακομματική Επιτροπή για την «Ανάπτυξη της Θράκης» και είδαμε την πλήρη ασυνεννοησία του Χρήστου Μέτιου με τον Κωστή Σιμιτσή με τον δεύτερο να «σέρνει» τον Περιφερειάρχη σε συνθηκολόγηση, προκειμένου - προφανώς - να μην διαρραγεί η εύθραυστη διοικητική τους ισορροπία. Τελικά, ο κύριος Μέτιος παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι η Επιτροπή πρέπει να αφορά όλη την Περιφέρεια αν και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την ανάγκη επεξεργασίας ενιαίων προτάσεων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν αξίζει στην Περιφέρεια μας, να τελεί υπό την ομηρία ενός πολιτικού προσώπου που στερείται έμπνευσης, τόλμης, αποφασιστικότητας και κυρίως στερείται διάθεσης και όρεξης για δουλειά. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα.

Παρά ταύτα, η παράταξή μας παραμένει σταθερά στις επάλξεις παλεύοντας για τους πολίτες και την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video