ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η φύση καταρρέει απειλώντας την επιβίωσή μας. Τώρα είναι η στιγμή της δράσης!

H φύση καταρρέει απειλώντας την επιβίωσή μας. Τώρα είναι η στιγμή της δράσης!
Η βιοποικιλότητα όπως τη γνωρίζουμε σήμερα είναι θεμελιώδης για τον άνθρωπο και τη ζωή στη Γη, και καταστρέφεται από εμάς με ρυθμό πρωτοφανή.

Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα. Η έκθεση «Ζωντανός πλανήτης 2020» του WWF δείχνει ότι η επιφάνεια της γης έχει αλλοιωθεί σημαντικά, οι περισσότεροι από τους ωκεανούς έχουν μολυνθεί και πάνω από το 85% των υγροτόπων χάθηκε. Την ίδια στιγμή έχουμε κατά μέσο όρο μείωση 68% στους παγκόσμιους πληθυσμούς θηλαστικών, πουλιών αμφίβιων, ερπετών και ψαριών σε λιγότερο από μισό αιώνα, ενώ 1 στα 5 φυτά όπως και μισό εκατομμύριο έντομα απειλούνται με εξαφάνιση.

Δες το βίντεο:


Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη του τελευταίου μισού αιώνα έχει αλλάξει τον κόσμο μας ριζικά με τεράστιο κόστος για τη φύση και τη ζωή στον πλανήτη. Ο σημερινός τρόπος ζωής μας, απαιτεί να καταναλώνουμε 1,6 φορές παραπάνω από αυτό που η γη μπορεί να παράγει.

Η κύρια αιτία της δραματικής μείωσης των πληθυσμών των ειδών είναι η απώλεια και η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της αποψίλωσης των δασών, που οφείλεται στον τρόπο που ως ανθρωπότητα παράγουμε την τροφή μας. Η αυξανόμενη καταστροφή της φύσης από τον άνθρωπο έχει επακόλουθες συνέπειες και για την ανθρώπινη υγεία και όλες τις πτυχές της ζωής μας. Τραγικές συγκυρίες, όπως η πανδημία του COVID-19, καταδεικνύουν πόσο στενή είναι η σύνδεση μεταξύ της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη.

Η σοκαριστική μείωση των πληθυσμών των ειδών μπορεί να αντιστραφεί μόνο μέσω συντονισμένης δράσης, καλύτερης κατανόησης της σύνδεσης μεταξύ της φύσης και της ανθρώπινης υγείας και βιώσιμης χρήσης των φυσικών μας πόρων. Χωρίς περαιτέρω προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απώλειας και της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, η παγκόσμια βιοποικιλότητα θα συνεχίσει να μειώνεται. Οι συνέπειες, το ξέρουμε, θα είναι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες.

Πρέπει να δράσουμε τώρα για να θεραπεύσουμε τη σχέση μας με τη φύση. Μάθε περισσότερα για την έκθεση «Ζωντανός πλανήτης 2020» του WWF.

[##eye## Μάθε περισσότερα]

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video