ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ιλαροτραγωδία Ζαμπούκη με την περιβόητη Δημοτική Επιχείρηση - Απορρίφθηκε για τρίτη φορά

Ιλαροτραγωδία Ζαμπούκη με την περιβόητη Δημοτική Επιχείρηση - Απορρίφθηκε για τρίτη φορά
Νέα εμπόδια θέτει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης για τη Δηµοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την περιβόητη δημοτική επιχείρηση που θέλει να ιδρύσει (εδώ και 7 μήνες) η νέα δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης.

Η ίδρυση της νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης ήρθε τρεις φορές προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο (!) καθώς στην πρώτη συνεδρίαση είχε απορριφθεί, ενώ η θετική απόφαση της δεύτερης συνεδρίασης, σύμφωνα με Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, κρίθηκε πανηγυρικά άκυρη, καθώς δεν έγιναν δεκτές οι ψήφοι των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Καρυπίδη και Κώστα Δουνάκη, που έδωσαν μεν θετική ψήφο, δήλωσαν όμως ρητά πως «θα πρέπει να απαλειφθεί από τους σκοπούς της επιχείρησης η διαδικτυακή δημοτική τηλεόραση διότι είναι άκαιρη και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο». Επίσης σύμφωνα με το σκεπτικό μέρος της Απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης «διαπιστώνεται γενική και αόριστη καταγραφή δράσεων με παντελή έλλειψη αιτιολογίας χωρίς να προκύπτει, για τις περισσότερες εξ΄ αυτών, ότι εξυπηρετούν τους προβλεπόμενους από το νόμο τομείς στους οποίους δύναται να δραστηριοποιείται η υπό σύσταση κοινωφελής επιχείρηση, δεν διαπιστώνεται η προβλεπόμενη από τον νόμο συνάφεια των δράσεων της υπό σύστασης επιχείρησης και ούτε προκύπτει ότι δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου».

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση της νέας Δημοτικής Επιχείρησης είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις από τις δημοτικές παρατάξεις "Πόλη & Πολίτες" και "Λαϊκή Συσπείρωση" και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, που επεσήμαναν πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να στήσει έναν ακόμη Δήμο μέσα στον Δήμο και ότι θα χρέωνε τους δημότες πολλά εκατομμύρια, ενώ δέχτηκε και έντονη κριτική από μερίδα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Παρά τις αντιδράσεις και τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες, με την επιμονή της Δημοτικής Αρχής, ήρθε για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ίδρυσης δημοτικής επιχείρησης, με νέα εισήγηση η οποία διαφοροποιούσε την αρχική εισήγηση και με εξασφαλισμένη πλειοψηφία που χρειάζονταν, αφού υπερψήφισαν την ίδρυση της επιχείρησης όλες οι παρατάξεις εκτός από τις παρατάξεις "Πόλη & Πολίτες" και "Λαϊκή Συσπείρωση", ενώ τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Βαγγέλη Λαμπάκη (Κουκουράβας, Αετόπουλος, Σεφεριάδης) αποστασιοποιήθηκαν από τη γραμμή της παράταξης και υπερψήφισαν την ίδρυση της επιχείρησης!

Και τότε κάποιοι πανηγύριζαν με πηχυαίους τίτλους



Πράγματι τρίτη και φαρμακερή… αλλά για ποιους (;) καθώς η νέα απόφαση (τρίτη) του δημοτικού συμβουλίου και πάλι δεν… ενθουσίασε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης που αποφάσισε την αναπομπή της απόφασης σε νέα συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα και αναλυτικά οι σκοποί της επιχείρησης, κάτι που κρίθηκε ότι δεν συνέβη με τη νέα, κατά πλειοψηφία απόφαση, του οργάνου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «οι εν λόγω σκοποί πρέπει υποχρεωτικά να είναι συγκεκριμένοι και όχι αόριστοι, να περιγράφονται και να ορίζονται με σαφήνεια καθώς και να ανήκουν σε κάποιον από τους οριζόμενους τομείς και να είναι μεταξύ τους συναφείς».

Τονίζεται παράλληλα πως με την απόφαση του Δ.Σ. «εγκρίνεται γενικά και αόριστα η υπό σύσταση επιχείρηση να έχει τη δυνατότητα παράλληλης επιδίωξης περισσότερων σκοπών (δράσεων) από τους περιγραφόμενους τηρώντας απλώς κάποιες προϋποθέσεις χωρίς να περιγράφονται και χωρίς να καθορίζονται με σαφήνεια αυτές στην εν λόγω απόφαση».

Βαριά εκτεθειμένοι είναι όμως και ο εισηγητής του θέματος Δημοσθένης Δούκας, που από ό,τι φαίνεται συνέταξε μια επιπόλαια εισήγηση, αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης της δημοτικής, καθώς και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λαμπάκη που αποστασιοποιήθηκαν από τη γραμμή της παράταξης και υπερψήφισαν κάτι που δεν είναι σύννομο.

Με πληροφορίες από evrosonline.gr

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video