ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έναρξη εγγραφών στο Εργαστήρι Εικαστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Έναρξη εγγραφών στο Εργαστήρι Εικαστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Το Εργαστήρι Εικαστικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης ξεκινά σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων για την σχολική χρονιά 2020-2021, με έναρξη εγγραφών από την 1η Σεπτέμβρη.

Στο Εργαστήρι παρέχεται καλλιτεχνική εκπαίδευση σε μαθητές από το Νηπιαγωγείο ως το τέλος του Λυκείου.

Η οργάνωση της διδασκαλίας εφαρμόζεται σε τμήματα τεσσάρων ηλικιακών βαθμίδων με την αντίστοιχη διδακτέα ύλη και θεματολογία προσαρμοσμένη κατάλληλα.

Πρόγραμμα και θεματολογία ακολουθούν ποικίλες πρακτικές προσέγγισης με στόχο να καθοδηγήσουν τα παιδιά ώστε να ανταποκριθούν στη δημιουργία τέχνης, να την κατανοήσουν και να εκφραστούν μέσα από αυτή.

Πηγές ιδεών και έμπνευσης αποτελούν άνθρωποι, ζώα, φυτά, αντικείμενα, χώροι, πραγματικά όσο και φανταστικά, η φύση, το δομημένο περιβάλλον. Η μελέτη οπτικών μορφών άλλων πολιτισμών, επίσης η εξερεύνηση του ρόλου της παράδοσης στις καλές τέχνες.

Η γνωριμία με αντιπροσωπευτικά έργα μουσειακών συλλογών εισάγει τα παιδιά στο χώρο της ιστορίας της τέχνης και διδάσκει με ποιο τρόπο λύνουν εικαστικά προβλήματα και πως εκφράζονται σύγχρονοι καλλιτέχνες.

Διδάσκονται τεχνικές που αφορούν βασικά υλικά έκφρασης όπως η ζωγραφική με νεροχρώματα (ακουαρέλα, τέμπερα, ακρυλικά), κάρβουνο, σινική μελάνη, κραγιόνια παστέλ, κολάζ, λάδια, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η εξερεύνηση άλλων υλικών όπως "άχρηστα" υλικά που κατάλληλα αξιοποιημένα μεταμορφώνονται σε τεχνήματα προσφέροντας νέες δυνατότητες έκφρασης. Μεταβαίνοντας από τις δύο στις τρεις διαστάσεις με γλυπτικές μορφές και σε τέχνες του χώρου και της δράσης, κατασκευάζονται μάσκες, κούκλες, κοστούμια σκηνικά, καπέλα κ.λ.π. Τα εικαστικά έργα εκτίθενται στην τάξη αλλά και παρουσιάζονται στο τέλος του εκπαιδευτικού χρόνου σε μαθητές γονείς και κοινό.


Το Εργαστήρι στη συνεχή παρουσία του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, συνεργάστηκε με άλλους πολιτιστικούς φορείς, Δημοτικό Ωδείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κινηματογραφική Λέσχη, σε παράλληλες δράσεις. Συμμετείχε με εικαστικές δράσεις και εκθέσεις στα Ελευθέρια, επίσης στο σχεδιασμό ημερολογιακού λευκώματος παρέχοντας εικαστικό υλικό. Αντάλλαξε εκθέσεις και εκπαιδευτικό υλικό με αντίστοιχα εργαστήρια άλλων Δήμων, έλαβε μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Διοργάνωσε διαλέξεις και σεμινάρια. Παρουσίασε παραστάσεις υλοποιημένες με την μορφή happenings καθώς και παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Ακολουθώντας οδηγίες για την αποφυγή του κορωνοϊού, το Εργαστήρι ενημερώνει γονείς και μαθητές ότι φροντίζει για την υγιεινή και απολύμανση των χώρων διδασκαλίας. Δέχεται περιορισμένο αριθμό σπουδαστών στο κάθε τμήμα με ανώτατο όριο οκτώ και επί πλέον την παρουσία του διδάσκοντος.

Οι μαθητές διαθέτουν ατομικό τραπέζι εργασίας σε αποστάσεις δύο μέτρων από των άλλων σπουδαστών. Τραπέζια, επιφάνειες εργασίας, πάγκοι, καθίσματα, απολυμαίνονται πριν και μετά τη λειτουργία κάθε τμήματος. Διατίθεται αντισηπτικό χεριών και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στους χώρους διδασκαλίας 11:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. για όλο το μήνα Σεπτέμβριο (Παλαιό Δημαρχείο, στη Πλατεία Πολυτεχνείου).

Πληροφορίες: Μ. Σιδηροπούλου, Ε. Παπαρήγα, στο τηλέφωνο 2551026200 Τηλέφωνο γραμματείας: 2551026627


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video