ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νατάσα Γκαρά: Η ΝΔ καταργεί την Κρατική Αρχή Εποπτείας και στα περιφερειακά αεροδρόμια

Νατάσα Γκαρά: Η ΝΔ καταργεί την Κρατική Αρχή Εποπτείας και στα περιφερειακά αεροδρόμια
Δήλωση της βουλευτή Έβρου και αναπληρώτριας τομεάρχη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά, σχετικά με το κατατεθέν για διαβούλευση Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης της ΝΔ με το οποίο καταργείται η Κρατική Αρχή Εποπτείας στα αεροδρόμια της χώρας:

«Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει το Υπουργείο Μεταφορών σε διαβούλευση, με τις διατάξεις του οποίου καταργείται η ύπαρξη κρατικής αεροπορικής Αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση ενώ προβλέπει τη δημιουργία μιας Αρχής, η οποία θα πρέπει να ελέγχει τα αεροδρόμια, εντούτοις στο ίδιο Σχέδιο Νόμου προχωρά στην κατάργηση των οργάνων που βρίσκονται μέσα στα αεροδρόμια και πραγματοποιούν τους ελέγχους ή καλούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάνουν λόγο για ένα Σχέδιο Νόμου εξωφρενικό, πέρα και έξω από κάθε λογική, που έρχεται να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στα αεροδρόμια, χωρίς την εποπτεία του κράτους.

Μάλιστα, επισημαίνουν πως, αν τελικά γίνει νόμος του κράτους, θα έχει ως αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια των αεροδρομίων, των πτήσεων και των επιβατών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία αλλά και την αξιοπιστία των αεροπορικών μεταφορών στη χώρα.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να καταργήσει τις κρατικές αεροπορικές Αρχές, τη στιγμή που γνωρίζει ότι σε αυτές δεν προβλέπονται λειτουργικά έξοδα, καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες ή οι όμιλοι που διαχειρίζονται κάποιο αεροδρόμιο, έχουν την υποχρέωση από τον νόμο να φιλοξενήσουν την κρατική αεροπορική Αρχή στις εγκαταστάσεις τους και μάλιστα δωρεάν.

Πολλά και κρίσιμα, λοιπόν, είναι τα ερωτήματα που εγείρονται, τόσο για το μέλλον του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που εργάζεται τόσα χρόνια με μεγάλη επιτυχία και συνέπεια στην κρατική αεροπορική Αρχή και σήμερα με το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης μένει χωρίς αντικείμενο.

Ταυτόχρονα, όμως, τα πλέον κρίσιμα ερωτήματα από την κατάργηση των κρατικών αεροπορικών Αρχών γεννιούνται σε σχέση με τη λειτουργία των αεροδρομίων που βρίσκονται στην παραμεθόριο, όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης. Πώς και κατά πόσο θα επηρεάσει αυτή η δυσμενής εξέλιξη την ομαλή και εύρυθμη εφαρμογή των Σχεδίων Εθνικής Άμυνας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Ελπίζουμε ο Πρωθυπουργός να μπορέσει σύντομα να αντιληφθεί τα «παιχνίδια με τη φωτιά» που κάνει ο Υπουργός του, χάριν εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και μόνο, ρισκάροντας ακόμη και την ίδια την Εθνική μας Άμυνα σε κρίσιμα αεροδρόμια της παραμεθορίου. Ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία με τη γείτονα να επιδεικνύει καθημερινά όλο και μεγαλύτερη προκλητικότητα. Τον καλούμε άμεσα να αποσύρει από τη διαβούλευση τα επίμαχα άρθρα.

Τα ιδιωτικά συμφέροντα δε νοείται να προηγούνται ή να υπερτερούν, έναντι του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video