ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εσύ έχεις δει ποτέ Αγγελοκαρχαρία;

Εσύ έχεις δει ποτέ Αγγελοκαρχαρία;
Ο εικονιζόμενος καρχαρίας είναι ένας Aγγελοκαρχαρίας. Οι Αγγελοκαρχαρίες, ή αλλιώς Ρίνες, είναι πεπλατυσμένοι καρχαρίες που αποτελούν μια από τις πιο απειλούμενες ομάδες καρχαριών στο κόσμο. Στη Μεσόγειο εντοπίζονται 3 είδη (Ακανθορίνα, Ματορίνα και Αγγελοκαρχαρίας), με τους μεσογειακούς πληθυσμούς τους να έχουν χαρακτηριστεί Κρισίμως Κινδινεύοντες από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) λόγο της ραγδαίας μείωσής τους και τοπικών εξαφανίσεων σε διάφορα σημεία της Μεσογείου. Οι κύριες απειλές τους είναι η παρεμπίπτουσα αλιεία από τράτες, δίχτυα και παραγάδια βυθού καθώς και η συνολική υποβάθμιση των ενδιαιτημάτων τους.


Με στόχο την βελτίωση και ενίσχυση της διατήρησής τους στην Ελλάδα, η iSea υλοποιεί το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προστασίας των Αγγελοκαρχαριών στο Νότιο Αιγαίο», με τη χρηματοδότηση του Shark Conservation Fund. Στόχος του προγράμματος είναι ο εντοπισμός σημαντικών περιοχών για τα 3 είδη, η βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και η ενημέρωση των αρμόδιων αρχών και τοπικών φορέων. Οι δράσεις του προγράμματος θα επικεντρωθούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, περιοχές ιδιαίτερα σημαντικές για τους Μεσογειακούς πληθυσμούς των 3 ειδών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρατηρήσεις των 3 ειδών ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την κατανομή τους στην Ελλάδα.


Έτσι λοιπόν χρειαζόμαστε τη βοήθειά όλων. Καλούμε όσους έχουν εντοπίσει αγγελοκαρχαρίες, ακόμα και σε ιχθυοπωλεία (αν και προστατευόμενα είδη δυστυχώς ακόμα υπάρχουν περιστατικά αλίευσης και εμπορίας), να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:
  1. στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα της iSea στο Facebook (www.facebook.com/iSea.org),
  2. κάνοντας μια σχετική ανάρτηση στο Facebook Group "Καρχαρίες και Σαλάχια σε Ελλάδα και Κύπρο" (www.facebook.com/groups/sharksingreece),
  3. μέσω iNaturalist (www.inaturalist.org),
  4. ή στέλνοντας email στο info@isea.com.gr


Βοήθησε μας να εντοπίζουμε όλες τις σημαντικές περιοχές στην Ελλάδα και συνέβαλε ουσιαστικά στην προστασία αυτών των χαρισματικών ειδών.

Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video