ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων που απαιτούν από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση στο κτιριακό των σχολείων

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων που απαιτούν από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση στο κτιριακό των σχολείων
Η Α' ΕΛΜΕ Έβρου καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, για να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή να δώσει άμεσα λύση στο κτιριακό ζήτημα των σχολείων της Αλεξανδρούπολης.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Α' ΕΛΜΕ Έβρου, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων, καλεί και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Στο κάλεσμά της η Α' ΕΛΜΕ Έβρου αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι!

Σε λίγες μέρες αρχίζει μια νέα σχολική χρονικά και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες θα γυρίσουν στα σχολεία τους. Η χρονιά αυτή, όμως, δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Τα σχολεία θα ανοίξουν σε συνθήκες πανδημίας και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Οι δύο πάνινες μάσκες που θα διανεμηθούν στα παιδιά δεν αρκούν ως μέτρο προστασίας. Όσο για την εκτίμηση της Υπουργού Παιδείας ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα στα ελληνικά σχολεία είναι 17 άτομα σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Παράλληλα, δεν είναι ακόμη συγκεκριμένο όλο το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα για τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα σχολεία της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης είναι υπερπλήρη, το προσωπικό καθαριότητας δεν είναι επαρκές (πέρυσι υπήρχαν σχολεία χωρίς καθαρίστριες) και το νεοϊδρυθέν 6ο Γυμνάσιο θα φιλοξενηθεί σε αίθουσες που θα παραχωρήσει το 1ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο, αφού δεν έχουν παραδοθεί να νέα σχολικά κτίρια που έχουν κτιστεί στην περιοχή ΚΕΓΕ. Επίσης, τμήματα του 4ου ΕΠΑΛ φιλοξενούνται στο 2ο και 3ο ΓΕΛ .

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους συναδέλφους μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00, για να απαιτήσουμε άμεσα από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση στο κτιριακό ζήτημα που έχει προκύψει:

1. Να παραδοθούν για άμεση λειτουργία οι δύο σχολικές στέγες της περιοχής ΚΕΓΕ, ώστε να αποσυμφορηθούν τα άλλα σχολεία της πόλης και να απελευθερωθούν αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να γίνει δυνατή η δημιουργία μικρότερων τμημάτων.

2. Να γίνει πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών για τα σχολεία, ώστε οι σχολικοί χώροι να απολυμαίνονται συστηματικά και να τηρείται σχολαστική καθαριότητα των σχολικών χώρων. Να απαιτήσουμε οι καθαρίστριες που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο και είναι μειωμένου ωραρίου να προσληφθούν φέτος ως καθαρίστριες πλήρους ωραρίου, ώστε να είναι στη διάθεση των σχολείων σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

3. Να διατεθούν αίθουσες προκάτ, όπου αυτό είναι δυνατό, οι οποίες θα αποτελέσουν μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, για να ανοίξουν τα σχολεία με τις καλύτερες προϋποθέσεις και να εξασφαλιστούν οι υγειονομικοί όροι λειτουργίας τους, εμείς οι εκπαιδευτικοί ως κλάδος απαιτούμε από το υπουργείο και την κυβέρνηση:
 • Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
 • Μείωση μαθητών ανά τμήμα (πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος λόγω πανδημίας), ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτερο όριο 15 μαθητές ανά τμήμα.
 • Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
 • Χορήγηση αναγκαίου αριθμού ιατρικών μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
 • Περιορισμό των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία.
 • Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
 • Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 • Οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας και έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών από υγειονομικά κλιμάκια.
 • Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών στις προσλήψεις αναπληρωτών όσο και στους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση.
 • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on-line μετάδοση των μαθημάτων.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/9/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00
ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video