ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας σε σχολικές μονάδες

Επίσκεψη της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας σε σχολικές μονάδες
Σχολικές μονάδες του Δήμου Ορεστιάδας επισκέφθηκαν ο επικεφαλής, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών "Είναι στο χέρι μας" και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το εκπαιδευτικό προσωπικό τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους για το ξεκίνημα μιας δύσκολης χρόνιας.

Αναμένοντας τις μάσκες, τα αντισηπτικά και τα απολυμαντικά εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ορθή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Φέτος μετά την ψήφιση του νόμου ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται σε 25+10% ανά τμήμα, χωρίς να εισακουσθεί η άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας και να υπολογιστούν ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούνται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.


Στη συνάντηση με την πρόεδρο της Β´ ΕΛΜΕ ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της κίνησης για τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα σχολεία, καθώς μόνο το 60% των αναπληρωτών είναι στη θέση τους και είναι άγνωστο πότε θα καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά. Είναι γνωστή πλέον η τακτική του Υπουργείου Παιδείας που θεωρεί σπατάλη την πλήρη στελέχωση της δημόσιας εκπαίδευσης και προχωρά σε 3μηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των σχολείων. Οι προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού απαξιώνονται, αντιμετωπίζοντας τους παιδαγωγούς ως εργαζόμενους 3ης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα και με εκβιαστικούς όρους στις συμβάσεις τους.


Δυστυχώς ακόμη μια χρονιά οι κτιριακές δομές δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καθηγητών και των γονέων. Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να υιοθετήσει τις προτάσεις τους και να κινηθεί άμεσα για την αποκατάσταση ζημιών και τη διαμόρφωση των προαύλιων χώρων αλλά και του εσωτερικού των κτιρίων. Οι σχολικές εγκαταστάσεις οφείλουν να είναι στις προτεραιότητες κάθε δημοτικής αρχής και οι δομές της εκπαίδευσης να λειτουργούν με ασφάλεια και να αποτελούν ελκυστικούς χώρους για τους μαθητές.


Καλή δύναμη στους μαθητές, στους γονείς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλή σχολική χρονιά.





ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

[post_ads]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video