ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην εργασιακή ανασφάλεια

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφήσει τους αναπληρωτές στην εργασιακή ανασφάλεια
«Λίγη ντροπή δεν βλάπτει» τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, σε σχόλιό της για την ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν τη συμπερίληψη όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στους 423 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση οδήγησε, με το νόμο Γαβρόγλου, χιλιάδες αναπληρωτές σε ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και ένα σημαντικό τμήμα τους στην ανεργία.

Στο σχόλιό της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας κατά γράμμα το νόμο Γαβρόγλου, οδήγησε χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές σε ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και ένα σημαντικό τμήμα τους στην ανεργία.

Προκαλεί οργή σε όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς, που εδώ και χρόνια γυρνάμε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, σε δυσπρόσιτες περιοχές, να βλέπουμε τη θέση μας στον πίνακα να κατεβαίνει εκατοντάδες θέσεις. Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι διατήρησε το νόμο Γαβρόγλου, ώστε να μην καθυστερήσουν κι άλλο οι μόνιμοι διορισμοί είναι σαθρό. Η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση πάνω από ένα χρόνο και οι διορισμοί στη Γενική Παιδεία συνεχίζουν να τοποθετούνται στο αόριστο μέλλον. Η κριτική που ασκήσαμε στο νόμο Γαβρόγλου, οι δεκάδες κινητοποιήσεις - απεργίες σε όλη την Ελλάδα κόντρα στο νόμο αποδεικνύεται στην πράξη ότι ήταν απόλυτα εύστοχες. Η πραγματική προϋπηρεσία μας απαξιώθηκε, η φαινόμενη υπηρεσία των συναδέλφων επιτυχόντων στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ εκμηδενίστηκε, αφού δεν προσμετράται ούτε στον πίνακα προϋπηρεσίας, ούτε στον πίνακα των επιστημονικών κριτηρίων.

Ακόμη μεγαλύτερη οργή προκαλεί η θρασύτατη κίνηση 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας, στην οποία προτείνουν τη συμπερίληψη όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στους 423 συναδέλφους που διορίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Αυτή η κίνηση δεν είναι τυχαία, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια χιλιάδων συναδέλφων που είναι εξοργισμένοι από την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου. Αλήθεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και με τα δυο τα χέρια το νόμο Γαβρόγλου (δε διαφοροποιήθηκε ούτε ένας) δε γνώριζαν τίποτα για την ουσία του νόμου και την απαξίωση της προϋπηρεσίας; Δε γνώριζαν ότι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 θα «κατρακυλήσουν» στον πίνακα. Και αν είναι τόσο αφελείς, δεν άκουσαν τους χιλιάδες αναπληρωτές που διαδηλώναμε σε όλη τη χώρα, δεν είδαν τις δεκάδες κινητοποιήσεις, τόσο στις ΔΔΕ και το Υπουργείο Παιδείας όσο και στη Βουλή;

Δεν ταρακουνήθηκαν από τη βίαιη καταστολή της αστυνομίας, το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων αναπληρωτών, ανάμεσα τους της συνδικαλίστριας - εκπροσώπου της ΑΣΕ στη ΔΟΕ αλλά και του συναδέλφου και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή έξω από τη Βουλή; Και αφού, τελικά, πιστεύουν ότι πρέπει όλοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ να συμπεριληφθούν στους διορισμούς, γιατί όταν ήταν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση αμέσως μετά τη δικαίωση των 423 στα δικαστήρια, τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάστηκαν τραγελαφικές καταστάσεις όπως για παράδειγμα να διορίζεται φιλόλογος που βρισκόταν στη θέση 4000 από τον πίνακα του ΑΣΕΠ 2008 και όχι αυτός στη θέση 650;

Φτάνει πια ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, μάς έχει φτάσει στα όριά μας. Δε θα δεχτούμε στην πλάτη μας μικροπολιτικά παιχνίδια και τυχοδιωκτισμούς. Έχουμε πλέον πλούσια πείρα από την κυβερνητική εναλλαγή αυτών των κομμάτων. Ειδικά, στην περίπτωση των διορισμών είναι πασιφανές ότι ο ένας συνεχίζει την πολιτική του άλλου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές, είτε προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση, είτε είναι στη φάση της αναμονής να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να βάλουμε στο επίκεντρο της πάλης τα πραγματικά μας προβλήματα, να βάλουμε στην άκρη εκείνες τις δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα οι οποίες, αντί να παλέψουν μαζί μας για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, συμμετέχουν επί της ουσίας σε αυτά τα μικροπολιτικά παιχνίδια.

Απαιτούμε:
  • Άμεση προκήρυξη της Β΄ φάσης προσλήψεων με κάλυψη όλων των κενών.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών (άδειες ασθενείας, εγκυμοσύνης, ανατροφής τέκνου κλπ).
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video