ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση της παράταξης "Πόλη & Πολίτες" για τη μετακίνηση του γλυπτού "Anatasis Delta" από την πλατεία Φάρου

Ανακοίνωση της παράταξης "Πόλη & Πολίτες" για τη μετακίνηση του γλυπτού "Anatasis Delta" από την πλατεία Φάρου
Πριν από δύο χρόνια, έγινε από την εταιρεία Green Cola δωρεά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης το έργο "Anatasis Delta", του γλύπτη Κωστή Γεωργίου. Οι επιλογές που υπήρχαν για την τοποθέτηση του, ήταν σχετικά περιορισμένες, αφού είχε ήδη ξεκινήσει, στα πλαίσια του ΣΒΑΑ που εξασφαλίσαμε και υλοποιήσαμε σαν Δημοτική αρχή από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, από τα φανάρια του Πάρκου Προσκόπων μέχρι το Λιμάνι.

Σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, αποφασίσθηκε, έπειτα από εισήγηση, επιλογή και έγκριση από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, να τοποθετηθεί στη θέση που βρίσκεται, δηλαδή στην πλατεία του Φάρου. Σήμερα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, θεωρούμε ότι προέκυψαν δύο ακόμη κατάλληλες χωροταξικά θέσεις.

Η πρώτη βρίσκεται, στον διαμορφωθέντα με διαδρόμους, δενδροφυτεύσεις και πράσινο χώρο στη "στροφή Εγνατία", νότια και δίπλα από το στάδιο "Φώτης Κοσμάς". Ένα σημείο με ιδιαίτερη αισθητική, ανοιχτό ορίζοντα και φόντο το Θρακικό Πέλαγος.

Η δεύτερη είναι αυτή της νέας παιδικής χαράς δίπλα στην καφετέρια Αργώ, με ανάλογη χωροθέτηση και επισκεψιμότητα.

Στα πλαίσια λοιπόν της διαδικασίας για την δυνατότητα μεταφοράς του παραπάνω γλυπτού, συναινούμε σ΄ αυτήν και προτείνουμε τις παραπάνω επιλογές, θεωρώντας ότι η θέση νότια του σταδίου "Φώτης Κοσμάς" έχει περισσότερα πλεονεκτήματα επιλογής.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική πρόταση και έγκριση, πρέπει και πάλι να γίνει από τους ειδικούς επιστήμονες της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία υποχρεούμαστε να αποτανθούμε.

Γερακόπουλος Χρήστος
Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης
ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video