ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και την εντατικοποίηση της εργασίας στα ΚΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και την εντατικοποίηση της εργασίας στα ΚΕΠ
Με αφορμή τη συκοφάντηση των εργαζομένων στα ΚΕΠ και την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων τους από την κυβέρνηση, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ (ΔΑΣ ΟΤΑ) εξέδωσε ανακοίνωση, όπου καταγγέλλει το γεγονός και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν στη μετατροπή, υπονόμευση ή αύξηση των αρμοδιοτήτων τους, ενώ ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ και σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΠ

Με όπλο τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στα ΚΕΠ, η κυβέρνηση επιχείρησε να κηρυχθεί η απεργιακή τους κινητοποίηση, παράνομη και καταχρηστική.

"Τεμπέληδες" χαρακτήρισε τους εργαζόμενους των ΚΕΠ η διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρ. γενική γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να υπερασπιστεί ως βασική μάρτυρας την αγωγή που κατέθεσαν το Ελληνικό Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά της απεργίας - αποχής που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.

Τελικά όμως δεν κατάφεραν να πείσουν το δικαστήριο που απέρριψε την αγωγή και δικαίωσε τους εργαζόμενους.

Με τους απεργοκτόνους νόμους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και με την πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων να σέρνουν στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να ακυρώσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, προσπαθούν να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της, συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τους όρους εργασίας και ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους υλοποιώντας τις εντολές που έχει πάρει από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ.

Με την εντατικοποίηση της εργασίας, επιφορτίζοντας τους εργαζόμενους των ΚΕΠ με παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα, με αυταρχικές μετακινήσεις εργαζομένων αδιαφορώντας για τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τα έξοδα κίνησης, με επιπλέον εργασίες "Μy keplive" και "Κep plus", η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού των ΚΕΠ και των δήμων. Στην ουσία όμως η κυβέρνηση είναι ταγμένη στην υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος και προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας που θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.

Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν καμία μετατροπή, καμία υπονόμευση, καμία αύξηση των αρμοδιοτήτων τους, για να ωφεληθεί το κεφάλαιο.

Να καταργηθεί η νέα διάταξη για την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν.4714/2020 (148Α).

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ και σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video