ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στο προσκήνιο η πρόταση Μιχαηλίδη για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Αλεξανδρούπολη - Το παράδειγμα της Πάτρας

Στο προσκήνιο η πρόταση Μιχαηλίδη για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Αλεξανδρούπολη - Το παράδειγμα της Πάτρας
Το σχέδιο της κυβέρνησης, για τη νέα σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή της Πάτρας, παρουσίασε την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο 8ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα, τονίζοντας ότι με την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, σε μήκος 5,16 χιλιομέτρων, στον πυκνό αστικό ιστό της πόλης θα απελευθερωθούν εκτάσεις 70 στρεμμάτων στις οποίες θα γίνουν αναπλάσεις προκειμένου να αποδοθούν στους πολίτες.

Όπως επισήμανε ο κ. Καραμανλής, η πρόταση για υπογειοποίηση του τρένου δεν αποτελεί «θέσφατο», αλλά «ένα έργο ακριβώς όπως το χρειάζεται η Πάτρα», εξηγώντας τις βασικές αρχές που πληρεί το έργο: «Είναι ρεαλιστικό και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, άρα, μπορεί να γίνει. Απελευθερώνει το κέντρο της πόλης. Αποδίδει την Πάτρα ξανά στους Πατρινούς. Δεν την κόβει στα δύο. Ανοίγει την πόλη με μέτωπο προς τη θάλασσα. Είναι περιβαλλοντικά η βέλτιστη λύση με ουσιαστικές παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης, με πολύ περισσότερο πράσινο και μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα. Ελαχιστοποιεί την οπτική και ηχητική όχληση. Ενισχύει την ασφάλεια, πεζών και οδηγών». (Δείτε στο τέλος του άρθρου βίντεο με την παρουσίαση του σύγχρονου σιδηροδρόμου στην Πάτρα).

Σχέδια για υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών υπάρχουν και για αστικό τμήμα της πόλης της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2019 ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης είχε κάνει πρόταση για διεκδίκηση υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής εντός της Αλεξανδρούπολης (σχετικό άρθρο εδώ). Πρόταση που έρχεται στο προσκήνιο μετά τα όσα ανακοινώθηκαν στην Πάτρα.

Στην πρότασή του ο κ. Μιχαηλίδης σημείωνε, τότε, ότι «το ζήτημα της υπογειοποίησης των γραμμών στο σιδηρόδρομο, στη σημερινή εποχή που μιλάμε για γιγάντωση των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών είναι μία κουβέντα που αναπόφευκτα μπαίνει στο τραπέζι των μελλοντικών έργων στις αστικές περιοχές. Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για ταχεία ανάπτυξη του σιδηρόδρομου και να έχουμε ισόπεδες - και αφύλακτες πολλές φορές - διαβάσεις που είναι εν δυνάμει κίνδυνος για τον ίδιο το σιδηρόδρομο και την αξιοπιστία που θέλει να χτίσει», τονίζοντας ότι «ειδικά για την Αλεξανδρούπολη υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το θέμα του σιδηροδρόμου και μια τέτοια διεκδίκηση δεν θα πρέπει να θεωρείται ανέφικτη».

Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε επίσης: «Συνεπώς σήμερα η υπογειοποίηση των γραμμών αποτελεί την πλέον ρεαλιστική λύση και θα πρέπει να αποτελέσει άμεσα από τα βασικά ζητήματα στην ατζέντα του Δήμου. Επιπλέον δίνεται η ευκαιρία η Αλεξανδρούπολη να αποκτήσει ένα σύγχρονο γραμμικό πάρκο, κάτι που υπάρχει σε πολλές σύγχρονες υπόγειες σιδηροδρομικές γραμμές. Ακολουθώντας την ευθεία γραμμή ενός υπόγειου τρένου, στήνονται από πάνω τους χώροι αναψυχής και πρασίνου».

Βέβαια τότε, η πρόταση του Παύλου Μιχαηλίδη, είχε γίνει αντικείμενο τόσο ειρωνικών και χλευαστικών σχολίων, όσο και προσβλητικών εκφράσεων και προσωπικών χαρακτηρισμών, από τα «παπαγαλάκια» της νέας δημοτικής αρχής. Τον αποκαλούσαν κοροϊδευτικά «Αντιδήμαρχο Υπογειοποίησης». Και επί της ουσίας αποδόμησαν την συγκεκριμένη πρόταση.


Εμείς δεν θα κρίνουμε αν ένα τέτοιο έργο είναι εφικτό να γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Αλλά κάθε πρόταση και ιδέα πρέπει να λαμβάνετε σοβαρά υπ' όψιν, να μελετάται από ειδικούς και σε καμία περίτωση δεν πρέπει να απαξιώνεται. Και επιτέλους, πρέπει να μάθουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε!

Βλέπετε, την ώρα που στην Αλεξανδρούπολη - που αναπτυξιακά δεν προχωρά τίποτα - αρκούμαστε απλά να σχολιάζουμε και να κοροϊδεύουμε, να χλευάζουμε, να απαξιώνουμε, να τσακωνόμαστε… σε άλλες πόλεις της χώρας και σχέδια έχουν και όραμα έχουν και βλέπουν πολύ μπροστά και έργα γίνονται…

Πρόσφατο παράδειγμα η Πάτρα με το έργο υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής εντός του αστικού ιστού της πόλης. Επίσης ο Δήμος Πατρέων διεκδίκησε την χερσαία ζώνη του λιμανιού και το 2018 πήρε την χρήση 270 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης προκειμένου να το αξιοποιήσει για κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Επίσης σε πόλεις όπως η Ηγουμενίτσα, η Καβάλα, η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος, τα Μέγαρα, η Καλαμάτα, χερσαίες ζώνες των λιμένων έχουν αποδοθεί ή αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες και τα παραλιακά μέτωπα έχουν αναπλαστεί ή προχωρούν σε αναπλάσεις και σε αναβάθμιση των περιοχών τους.

Επιπλέον στην Καλαμάτα έχουν κατασκευάσει μαρίνα τουριστικών σκαφών, το ΚΤΕΛ από την καρδιά του εμπορικού κέντρου μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις και λειτουργεί με όλες τις σύγχρονες υποδομές και προδιαγραφές και το παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας παραχωρήθηκε στο Δήμο ο οποίος το ανακατασκεύασε με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το 2017 μεταφέρθηκε εκεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ στο κτίριο στεγάζονται πλέον όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, τα Νομικά Πρόσωπα, οι κοινωνικοί φορείς, τα σωματεία και οι σύλλογοι κ.ά. Επίσης υπάρχουν αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσα για συνεντεύξεις Τύπου, χώροι για διοργάνωση εκδηλώσεων και τέλεση πολιτικών γάμων, γραφεία δημοτικών παρατάξεων κ.α., αναβαθμίζοντας ολόκληρη την γύρω περιοχή (σχετικό άρθρο εδώ).

Γιατί σε άλλες πόλεις μπορούν και στην Αλεξανδρούπολη δεν μπορούμε;

Δείτε το βίντεο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την παρουσίαση του έργου του σιδηροδρόμου στην Πάτρα:



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video