ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξανδρούπολης

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξανδρούπολης
Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξανδρούπολης για το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, για τη διεκδίκηση από τον Δήμο των εκτάσεων που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Υπερταμείο και για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: Να προγραμματιστεί η κατασκευή νέου κτηρίου που αποτελεί την μοναδική λύση για τα παιδιά μας

Μετά από μήνες και αφού λύθηκαν οι πάσης φύσεως «εκκρεμότητες» αποδόθηκαν προς χρήση οι ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες στην αυλή του Μουσικού Σχολείου.

Πρέπει άμεσα να δρομολογήσει η δημοτική αρχή την κατασκευή ενός νέου κτηρίου για το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο που από αυτή τη σχολική χρονιά θα λειτουργούν και οι 6 τάξεις.

Απαιτείται ένα κτήριο με όλες τις απαραίτητες και κατάλληλες προδιαγραφές, γιατί το κτήριο όπου στεγάζεται τώρα αποδείχθηκε ότι δεν επαρκεί. Και φυσικά τα ΠΡΟΚΑΤ δεν είναι λύση.

Να αποδοθούν στους Δήμους οι εκτάσεις που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Υπερταμείο

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για παραχώρηση 10.119 δημόσιων εκτάσεων και ακινήτων στο Υπερταμείο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

Πρέπει να παρέμβουμε άμεσα ώστε να αποδοθούν στο Δήμο.

Ήδη όλο αυτό το διάστημα πάρκα, αθλοπαιδιές, σχολειά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και παιδικές χαρές βρίσκονται σε όλη τη χώρα υπό την ομηρία του Υπερταμείου (ΕΤΑΔ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην πόλη μας, και δεν είναι το μοναδικό, αποτελεί ο Α΄ παιδικός σταθμός.

Το γεγονός όταν αποκαλύφτηκε (Σεπτέμβρης 2018), ξεσήκωσε δικαιολογημένα θύελλα αντιδράσεων σε όλους τους Δήμους και στον Δήμο μας.

Σειρά Δήμων (Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χαλανδρίου, Καλαμαριάς, Χανίων και Ωραιοκάστρου) και φορέων (π.χ. σύλλογος Αρχαιολόγων), με προσφυγή τους στο ΣτΕ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τη μέγγενη του ΤΑΙΠΕΔ αρχαιολογικούς χώρους και πρόσφατα, ακυρώθηκαν οι αποφάσεις, με τις οποίες μεταβιβάζονταν ακίνητα του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσει την απόδοση όλων των ακινήτων που είχαν δεσμευτεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης να ζητήσει από το ΔΣ της ΚΕΔΕ να παρέμβει άμεσα στην κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμο για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών.

Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρόσφατη (29/5/20) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πολυκοινωνικού η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Βρεφονηπιακών σταθμών θέτοντας και ορισμένες ενστάσεις.

Αναδεικνύεται και σε αυτή την υπηρεσία του Δήμου η έλλειψη προσωπικού που δεν επιτρέπει την επέκταση του ωραρίου. Επιπλέον, ισχύουν και οι νέοι όροι, της εκ περιτροπής λειτουργίας, λόγω κορονοϊού.

Η υπογραφή συμβάσεων 8ωρης απασχόλησης για τις νέες προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ καταστρατηγεί τους όρους εργασίας, δηλ. το 6ωρο, που ισχύει για τους μόνιμους και για άλλους εργαζόμενους, επίσης ΕΣΠΑ που ήδη εργάζονται 6 ώρες. Έτσι δημιουργούνται εργαζόμενοι 2-3 ταχυτήτων με κίνδυνο να αλλάξει το ωράριο για όλους και η λειτουργία να μετατοπίζεται σε εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων, για όσο διάστημα υπάρχουν αυτά τα προγράμματα. Ήδη είναι γνωστό ότι οι παιδικοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συμβασιούχους.

Η ενέργεια της διοίκησης να υπογράψει βιαστικά τις νέες συμβάσεις, χωρίς όπως είπε να λάβει τη σχετική απάντηση από το υπουργείο, είναι προσχηματική και λειτουργεί ως «λαγός» για την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Είναι ώριμο πια το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας. Καλούμε τη δημοτική αρχή και το ΔΣ να διεκδικήσουν, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να τηρείται πάντα η προβλεπόμενη αναλογία παιδαγωγού παιδιών σε κάθε τμήμα, να απαιτήσουν να δοθούν τα χρήματα που δεν αποδίδει το κράτος στους Δήμους, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση με στόχο να καταργηθούν τα τροφεία. Το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα των παιδικών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video