ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βαγγέλης Λαμπάκης: Ο κόπος μας φαίνεται ότι έπιασε τόπο!

Βαγγέλης Λαμπάκης: Ο κόπος μας φαίνεται ότι έπιασε τόπο!
Αυτά είναι τα έγγραφά μου τα οποία απέστειλα προς τους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης την 20/10/2014 και 22/4/2016, ζητώντας ανταλλαγή του οικοπέδου των 9,5 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με το παλιό Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να ανεγερθεί νέο (σ.σ. Δείτε τα έγγραφα στο τέλος του άρθρου).

Μάλιστα και τα δύο έγγραφα, τα κοινοποίησα στον τότε πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, που δεν ήταν άλλος από τον νυν Δήμαρχο (κ. Ζαμπούκη). ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ EΠΙΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Προκειμένου να αποστείλει έστω και ένα έγγραφο προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης δηλώνοντας την συμπαράσταση του Δικηγορικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης στην όλη μου προσπάθεια, πλην ενός τυπικού ευχαριστηρίου.

Συγκεκριμένα:

Α) Το 2014 αποκτήσαμε από το ΤΑΙΠΕΔ την κυριότητα στο παραπάνω οικόπεδο με κόπο και αγώνα και λόγω αυτού μιλάμε σήμερα για ανταλλαγή του, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Β) Η πρόταση μας περιήλθε το υπουργείο δύο φορές (2014 και 2016).

Γ) Σήμερα ο βουλευτής Έβρου κ. Κελέτσης, που πληροφορήθηκε για ενδεχόμενη από την κυβέρνηση χρηματοδότηση κάποιων κτιρίων για δικαστικά μέγαρα, πήρε την δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης και πληροφόρησε περί αυτού τον νυν Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κατεβάζοντας τον στην Αθήνα.

Και κατέβηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος με απόλυτη μυστικότητα νομίζοντας ότι θα κερδίσει επικοινωνιακά περνώντας το θέμα ως δική του επιτυχία.

Κύριε Ζαμπούκη, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πέτυχε να περιέλθει στην κυριότητά του το οικόπεδο των 9,5 στρεμμάτων και ζήτησε αμέσως μετά, δηλαδή τα έτη 2014 και 2016 την ανταλλαγή του με το παλιό δικαστικό μέγαρο.

Ο βουλευτής Έβρου σε οδήγησε στον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ ήδη υπήρχε στα χέρια του υπουργού η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 160/2016 με την οποία προσφέραμε δύο λύσεις ως ανταλλαγή:
  1. Τον Μύλο Μασούρα,
  2. Το οικόπεδο των 9,5 στρεμμάτων δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Κύριε Ζαμπούκη ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΤΕ ανοικτή θύρα, αγνοώντας τον κόπο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, λειτουργώντας με μυστικοπάθεια νομίζοντας ότι θα κερδίσετε επικοινωνιακά, φέρνοντας το θέμα ως δική σας επιτυχία.

Κύριε Ζαμπούκη και άλλες πόλεις θα διεκδικήσουν την κατασκευή δικαστικών μεγάρων. Εμείς όμως προηγούμαστε, γιατί έχουμε από το 2014 κυριότητα και επίσης από το 2014 αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με πρωτόκολλο που μας καθιστά πρώτους στη διεκδίκηση. Μάλιστα έχω αφήσει και το φάκελο ολοκληρωμένο με την περιγραφή του οικοπέδου των 9,5 στρεμμάτων. Όλα αυτά στείλτε τα και πάλι στο υπουργείο. Δεν πειράζει που σας πιάσαμε να τηρείτε αδικαιολόγητη μυστικοπάθεια για το όλο θέμα.

Βλέπετε οι διεκδικήσεις θέλουν μια ετοιμότητα που υπάρχει μόνο σε αυτούς που δουλεύουν και ξέρουν να δουλεύουν.

Ελπίζω τώρα να καταλάβατε κ. Ζαμπούκη, γιατί δεν πρέπει ν’ απαξιώνετε το έργο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και γιατί μερικές υποθέσεις θέλουν σκληρή συστράτευση για να έχουν θετική έκβαση προς όφελος των δημοτών και του Δήμου. Μην παραμένετε λοιπόν στις αγκυλώσεις σας που μόνο ζημία προκαλούν στους δημότες.

Επιπλέον συμπληρωματικά προτείνω:

Παράλληλα να απευθύνουμε αίτημα και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε συνδυασμένα στην έκταση αυτών των 9,5 στρεμμάτων να κατασκευαστεί ταυτόχρονα με το Δικαστικό Μέγαρο και κτίριο για την μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ώστε στον χώρο αυτό να συνυπάρχουν Δικαστήρια (Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Εισαγγελία, Διοικητικό Πρωτοδικείο) και Αστυνομική Διεύθυνση.

Η πρότασή μας αυτή πρέπει να συζητηθεί άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και η απόφαση να αποσταλεί άμεσα στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου συνεργαζόμενα να υλοποιήσουν την συγκεκριμένη πρόταση λύνοντας πλείστα όσα προβλήματα απασχολούν την περιοχή.

Σημειωτέον ότι ο συντελεστής δομήσεως επιτρέπει κτίσμα άνω των 5.000 τ.μ. που είναι αρκετό και για τις δύο εγκαταστάσεις.

Τέλος να υπομνήσουμε, ότι για την Αστυνομική Διεύθυνση υπάρχει από παραχώρηση της ΚΕΔ, οικόπεδο 9 στρεμμάτων προς Παλαγία (δίπλα στον υποσταθμό της ΔΕΗ).

ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video