ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για το Ασφαλιστικό

Αλεξανδρούπολη: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για το Ασφαλιστικό
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φλεβάρη, στα πλαίσια των δράσεων και της απεργίας ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Νέα, νέε, σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», «Ταφόπλακα στο μέλλον, μας κλέβουν το παρόν και σώζουνε τα κέρδη των εργοδοτών», «Η Ασφάλισή μας δεν είναι για παζάρια, τα δικαιώματά μας δεν παίζουμε στα ζάρια» ήταν τα κύρια συνθήματα που ακούστηκαν στην συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε.


Τις πρώτες πρωινές ώρες μέλη των ταξικών σωματείων της περιοχής, στην πύλη του εργοστασίου τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τα νέα μέτρα και τους κάλεσαν σε πάλη για τα δικαιώματά τους.


Η κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση έγινε μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης από την Μαριάννα Δημητρούλη, μέλος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Φανή Τρέλλη, Πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων Ν. Έβρου.


Παρέμβαση για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και τη στάση του Εργατικού Κέντρου Έβρου έκανε ο Διονύσης Κλάδης, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα».


Ψήφισμα ενάντια στη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για ΝΑΤΟϊκούς σκοπούς, κατέθεσε ο Αναστάσης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας.

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, της ΒΦΛ, του ΟΤΕ και της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο Κρήτης, κατέθεσε η Βαγγελιώ Μαράτου, Πρόεδρος του σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου.

Μέλη ταξικών σωματείων ανάρτησαν πανό έξω από το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.


Σε λίγο οι ομιλίες...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΙΑ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες. Ο πόλεμος στη Συρία και τη Λιβύη δεν έχει τέλος με όλα τα τραγικά αποτελέσματα για τους λαούς. Οι ανταγωνισμοί οξύνονται για το ποιας χώρας τα μονοπώλια θα ελέγχουν τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, αλλά και τα ενεργειακά κοιτάσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, και με το μελάνι από τη συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις βάσεις να μην έχει ακόμα στεγνώσει, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση ΝΑΤΟϊκής άσκησης, της μεγαλύτερης ως τώρα, με συμμετοχή 37.000 στρατιωτών. Μια άσκηση που στην ουσία αποτελεί πρόβα πολέμου με τη Ρωσία. Μεγάλο μέρος της άσκησης προβλέπει τη μετατροπή του λιμανιού της πόλης μας, συνολικά της περιοχής μας, σε κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων και πολεμικού υλικού. Έτσι, όχι μόνο δίνουν γη και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών, αλλά μετατρέπουν τη περιοχή μας σε στόχο αντιποίνων.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας. Δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητος ο Αμερικάνος διοικητής που έρχεται αύριο στη πόλη μας για να προετοιμάσει το έδαφος. Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό, το επόμενο διάστημα να είναι σε επιφυλακή, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στη μετατροπή του λιμανιού της πόλης μας σε πολεμικό ορμητήριο. Σχέδια που συμβαδίζουν και με την ιδιωτικοποίησή του.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ, ΤΗ ΒΦΛ,
ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ" ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Από τη σημερινή μας συγκέντρωση δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα μιας στρατηγικής βιομηχανίας.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΒΦΛ στην Καβάλα, που η εργοδοσία τους απαγορεύει την είσοδο στο εργοστάσιο εκβιάζοντάς τους να υπογράψουν τη μεταφορά τους σε νέα εταιρεία με κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, που μετά από τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα, η εργοδοσία προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει.

Στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στο μακρινό Ηράκλειο και τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση, που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπή σύμβαση εργασίας.

Δυναμώνουμε κάθε εστία αντίστασης και αγώνα. Το δίκιο το έχουν οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου της πόλης μας και των υπόλοιπων σε όλη τη χώρα.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, αφού μεθοδευμένα απαξιώνουν τη δημόσια περιουσία, μετά παρουσιάζουν την ιδιωτικοποίησή τους ως πανάκεια και μονόδρομο. Λιμάνια, αεροδρόμια, βιομηχανίες έχουν γίνει με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να δίνονται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα για να κερδίζουν πάνω στην εντατικοποίηση, το σακάτεμα των εργαζομένων και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video