ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θετικά μηνύματα από τα χωράφια για το κτηνοτροφικό κριθάρι.

Αποδόσεις έως και 600 κιλά/στρ. βλέπουν οι παραγωγοί.

-Ξεκινά η συγκομιδή, πρόβλεψη για καλύτερες αποδόσεις από πέρσι

-Προσιτό κόστος παραγωγής, ελπίδα να μείνει κάτι στην τσέπη

-Συμβολαιακή και στο κτηνοτροφικό κριθάρι, επιφυλακτικοί οι παραγωγοί

ια καλή παραγωγικά χρονιά εκτιμούν ότι θα έχουν οι παραγωγοί και οι παράγοντες της αγοράς του κριθαριού λίγο πριν από τον θερισμό, με αποδόσεις που θα ξεκινήσουν πάνω από τα 300 κιλά/στρέμμα και αναμένεται να φτάσουν τα 500-600 κιλά στα «δυνατά» χωράφια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο η τιμή παραγωγού όσο και οι εκτάσεις, δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

-Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές «παίζουν» στα 15-16 λεπτά/κιλό με την εξαίρεση ορισμένων συνεταιρισμών που προσπαθούν να βοηθήσουν τον παραγωγό, προσφέροντας 1-2 λεπτά παραπάνω, ενώ οι εκτάσεις ανέρχονται στα 1,3 εκατ. στρέμματα. Σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση της τιμής παραγωγού σε χαμηλά επίπεδα παίζουν οι μεγάλες ποσότητες εισαγόμενου κριθαριού που την τελευταία διετία αποτελούν το 1/3 της συνολικής ποσότητας, που αξιοποιείται για ζωοτροφές.

-Το κριθάριαποτελεί το δεύτερο κατά σειρά δημητριακό σε ποσότητα που μπαίνει στα σιτηρέσια των παραγωγικών ζώων, μετά το καλαμπόκι, καθώς αντιπροσωπεύει το 10% της μέσης διατροφής

«Ωστόσο, αποτελεί απαραίτητη τροφή τόσο στα αιγοπρόβατα όσο και στα βοοειδή», μας είπε ο υπεύθυνος εμπορίας ζωοτροφών ΕΑΣ Νάξου, Νικόλαος Καμπίνης. Οι κτηνοτρόφοι το προμηθεύονται είτε σε μορφή σπόρου απευθείας από τους παραγωγούς είτε από τις εταιρείες ζωοτροφών, που με τη σειρά τους το χρησιμοποιούν για την παρασκευή τροφών για τα παραγωγικά ζώα.


Πηγή: http://www.ypaithros.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1 News Αν. Μακεδονία Θράκη

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video