ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ζητείται παράταση για την έκτακτη ανάγκη στη Θάσο - Δημοτικό Συμβούλιο με λατομεία, δρομολόγια και αρχείο "Ταχυδρόμου"

Ζητείται παράταση για την έκτακτη ανάγκη στη Θάσο - Δημοτικό Συμβούλιο με λατομεία, δρομολόγια και αρχείο

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οποία μετέτρεψε σε στάχτη ένα μεγάλο τμήμα της βορειοδυτικής, δυτικής και νότιας Θάσου, το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού. Η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επρόκειτο κανονικά να ανασταλεί στις 10 Μαρτίου, ωστόσο το γεγονός ότι ως τώρα ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού -σε συνδυασμό και με τα όσα διαρρέουν από τη δημοτική αρχή περί δυσκολιών στην εκτέλεση έργων λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών για τις δημοπρατήσεις και τις αναθέσεις έργων- είχε σαν αποτέλεσμα να ζητήσει επίσημα ο δήμος Θάσου την παράταση της ισχύος της έκτακτης ανάγκης. Το αίτημα θα εξεταστεί από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, η οποία και αναμένεται να αποφανθεί μέσα στην εβδομάδα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, εξάλλου, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Θάσου με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξή του και με αρκετούς πολίτες να δίνουν το παρόν (μεταξύ αυτών και μέλη της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου, τα οποία προγραμμάτισαν συνάντηση με το δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ το πρωί της Πέμπτης). Το σημαντικότερο από τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα ήταν αυτό που έθεσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Ψαλίδας σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για το φλέγον αυτό ζήτημα μετά και την πρόσκληση που απηύθυναν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Μεταφορών προς τον κ. Χατζηεμμανουήλ για προτάσεις που θα βοηθήσουν στον επανασχεδιασμό τω συνδυασμένων μεταφορών σε ακτοπλοΐα και αεροπορία. Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν υπόψη του σώματος οι απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος Θάσου, απαντήσεις οι οποίες εστίασαν στα εξής σημεία:

α) την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερα από 4 δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας-Πρίνου,

β) την ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής για την εξυπηρέτηση των διακομιδών από το Κέντρο Υγείας Πρίνου,

γ) την ανάγκη ανταπόκρισης των δρομολογίων Κεραμωτής-Θάσου στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και στις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από το αεροδρόμιο Χρυσούπολης "Μέγας Αλέξανδρος",

δ) την ανάγκη εξυπηρέτησης των Θάσιων μαθητών του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης,

ε) την ελλιπή πρόσβαση στο νησί τη χειμερινή περίοδο, με το τελευταίο δρομολόγιο από τη Θάσο να ξεκινάει στις 18:00,

στ) την ανάγκη υποστήριξης των διακομιδών ασθενών με πλοίο επιφυλακής, όταν αυτό απαιτείται.

Από τα ημερήσιας διάταξης θέματα ξεχώρισαν:

- η έγκριση της αριθμ. 8/2017 απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑ ΘΑΣΟΥ για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικών εκτάσεων για υφιστάμενες πηγές (Σχόλιο γράφοντος: με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού, με αρκετές περιοχές του νησιού να μένουν χωρίς υδροδότηση)

 

- η εξέταση 4 αιτήσεων από λατομικές επιχειρήσεις για έρευνα και αποκατάσταση λατομείων που διαχειρίζονται (με τις 2 πρώτες αιτήσεις -από τις εταιρείες "Δ. Ν. Χαριτόπουλος Α.Ε." και "ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ Α.Ε."- να αποσύρονται λόγω εκατέρωθεν μηνύσεων -αλλά και λόγω ενός εξώδικου που εστάλη από άλλη λατομική επιχείρηση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους κατά της αίτησης της "Δ.Ν. Χαριτόπουλος" εξαιτίας ισχυρισμών για θίξη συμφερόντων-, και με τις άλλες 2 αιτήσεις να εγκρίνονται),

- την έγκριση της γνωμοδότησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ενοικίαση δημοτικής δασικής έκτασης στην περιοχή Τούμπα της ΔΚ Πρίνου για την εγκατάσταση πομπού της Digea, με ετήσιο μίσθωμα 12.000 € και με αναδρομική καταβολή από το Σεπτέμβριο του 2014,

- την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών στα έργα  ‘’Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Ποτού-Πευκαρίου’’ και ‘’Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Λιμεναρίων-Ποτού’’ (ως το καλοκαίρι),

- την αγορά, έναντι τιμήματος 15.000 €, του αρχείου της εφημερίδας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" (η λειτουργία της οποίας ανεστάλη με την έναρξη του νέου έτους). Το θέμα αυτό αποτέλεσε την αφορμή για μια έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ιωάννη Πλαφαδέλη να εξηγεί στο Kavala Portal ότι "μέχρι σήμερα ο δήμος δε διέθετε αρχείο εφημερίδων -όπως γίνεται στο δήμο Καβάλας, με τις εφημερίδες να φυλάσσονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν δυνατή η δημιουργία ενός τέτοιου αρχείου -ζωτικής σημασίας για την ιστορία της Θάσου- λόγω οικονομικών δυσχερειών, αλλά σταδιακά η εικόνα αυτή αλλάζει. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε -σε συνεργασία με τη Θασιακή Ένωση Καβάλας- ένα ίδρυμα ιστορικής έρευνας στο Θεολόγο, με σκοπό τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού που σχετίζεται με την ιστορία της Θάσου -και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο της δημιουργίας αυτού του ιδρύματος, ξεκινήσαμε με την προμήθεια του αρχείου του "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ" ενώ σύντομα θα προχωρήσουμε και στην αγορά του αρχείου και άλλων εφημερίδων."

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι δε θα γίνει καμία αλλαγή στους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των δημοτικών φορέων Θάσου.

 

 

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video