ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μουσείο Καπνού Καβάλας: Αναβάθμιση με το Κέντρο Ιστορίας Καπνού

Μουσείο Καπνού Καβάλας: Αναβάθμιση με το Κέντρο Ιστορίας Καπνού

Ο δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, διοργάνωσαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής  στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Καπνού εκδήλωση προς τιμήν του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού, με αφορμή την προσφορά του αρχείου της Καπνεμπορικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος δώρισε στο Μουσείο Καπνού τη συλλογή του και τη μουσειολογική μελέτη που εκπόνησε, αναγνωρίζοντας  την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται στην Καβάλα και τον πολύχρονο αγώνα του Μουσείου Καπνού να φηφιοποιήσει όλα τα εκθέματα και το υλικό που διαθέτει.

Κατά την  εκδήλωση στο κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου Καπνού, ανακοινώθηκαν και πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Αρχικά, ο πρόεδρός του, Γιάννης Βύζικας αναφέρθηκε στην πορεία του Μουσείου Καπνού και στους στόχους που θέτει για το μέλλον,  με σημαντικότερο όλων,  το Μουσείο να λειτουργήσει ως Κέντρο της Ιστορίας του Καπνού, με την υποστήριξη βέβαια του Δήμου Καβάλας.  Μετά τον χαιρετισμό της δημάρχου, που εμπεριείχε συναισθηματική φόρτιση (παιδί καπνεργατών η ίδια με αναμνήσεις από την καπνεργασία  στην Καβάλα μέσα από την συνδικαλίστρια μητέρα της), το λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, η οποία και ανακοίνωσε το ενδιαφέρον αεροπορικής εταιρίας να αγοράσει εκθέματα για να τα προσφέρει σε v.i.p. πελάτες της εν πτήσει, αλλά και να συνδιοργανώσει με το δήμο ταξίδια με επισκέπτες  που επιθυμούν να ξεναγηθούν στο Μουσείο Καπνού.

Αμέσως μετά,  το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Καπνού, κ. Σακσαμάνογλου, έκανε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του αντίστοιχου Μουσείου της πόλης Durham των ΗΠΑ  αναγνώρισε μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καβάλα, ότι το Μουσείο Καπνού της Καβάλας είναι το καλύτερο θεματικό μουσείο παγκοσμίως και μπορεί να αποτελέσει την διατλαντική έδρα ενός Μουσείου Ιστορίας του Καπνού, στο πλαίσιο συνεργασίας ενός δικτύου καπνουπόλεων. Τη στήριξή του στο Μουσείο Καπνού εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού, Νικόλαος Αλλαμανής, εκφράζοντας την ευχή του χρόνου τέτοιο καιρό να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του Μουσείου Καπνού στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης και να λειτουργεί ως ένα προσβάσιμο στους επισκέπτες και το κοινό της  Καβάλας Μουσείο – Κέντρο της Ιστορίας του Καπνού.     


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video