ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - "Ακόμα δεν τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά"

φωτογραφία: Πάνος Κυπαρισίου

Η ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την αποτροπή επέκτασης προς τα ανατολικά παράλια της Θάσου της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακακαίει το νησί για 4η συνεχόμενη ημέρα φαίνεται πως "έπιασε τόπο", καθώς ναι μεν η φωτιά συνεχίζει να προβληματίζει τόσο τους πυροσβέστες όσο και τους κατοίκους και εθελοντές αλλα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και έχει περιοριστεί στην περιοχή του Θεολόγου. Οι ίδιες θετικές ειδήσεις προκύπτουν και από το μέτωπο του Ποτού προς Πευκάρι και Λιμενάρια, καθώς μπορεί οι φωτογραφίες που αναρτήηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έδειχναν την φωτιά να πλησιάζει επικίνδυνα τις κατοικημένες περοχές αλλά κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν έγινε πραγματικότητα -αλλά μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και στην συνεχή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Από τα ξημερώματα ξεκίινησαν και οι ρίψεις νερού από αέρος, με το έργο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης να διευκολύνεται από το γεγονός ότι οι άνεμοι που πνέουν στην Θάσο δεν είναι ιδιαίτερα δυνατοί -η έντασή τους κυμαίνεται από 2 ως και 4 μποφόρ. Οι ρψεις έχουν επικεντρωθεί στο νότιο τμήμα του νησιού, χωρίς όμως να παραβλέπεται η περιοχή Πρίνου-Ραχωνίου-Καζαβητίου, στην οποία υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες που ελέγχονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Εκείνο πάντως που ξεκαθαρίζεται από τις αρχές είναι ότι η φωτιά δεν έχει τεθεί ούτε καν υπό μερικό έλεγχο -με την επίσημη ορολογία της προσβεστικής υπηρεσίας- καθώς ο κίνδυος αναζωπυρώσεων δεν έχει ακόμα παρέλθει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video