ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όλα έτοιμα για το Αθλητικό Διήμερο - Διευκρινίσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής

Όλα έτοιμα για το Αθλητικό Διήμερο - Διευκρινίσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής

Η επίσημη παρουσίαση του Αθλητικού διήμερου, της διοργάνωσης δηλαδή του Δήμου Καβάλας που σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, έγινε το πρωί της Δευτέρας στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας. Εκεί το παρόν έδωσε η πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Μαρία Κλωνάρη καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι των συλλόγων της πόλης που συνεργάστηκαν στενά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα που θα απολαύσουν οι Καβαλιώτες, και όχι μόνο αθλητές, το Σάββατο και την Κυριακή με τους αγώνες κολύμβησης, τρεξίματος και ποδηλασίας!

ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ

Στην αρχική της τοποθέτηση η κ. Κλωνάρη επισήμανε ότι «πέρσι όταν ξεκινήσαμε αυτό το διήμερο είχαμε ως βασικό στόχο να καθιερώσουμε αυτή την διοργάνωση που αναδεικνύει τον αθλητισμό και την κίνηση. Με την συνεργασία όλων των συλλόγων της Καβάλας, που συνεργάστηκαν άψογα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος». Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες είναι δωρεάν και ότι στο τέλος τους θα γίνουν κληρώσεις για δώρα. Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ Καβάλας Γιάννης Χουλίδης επισήμανε ότι ο αγώνας που επί 15 χρόνια διοργάνωνε ο σύνδεσμος με την επωνυμία «Λαϊκός Αγώνας» ενσωματώθηκε στο «Αθλητικό διήμερο» μιας και όπως επισήμανε «τον τελευταίο καιρό οι αγώνες έχουν πληθύνει σημαντικά»

Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Οι αγώνες της κολύμβησης θα διοργανωθούν σε συνεργασία του ΝΟΚ με τον ΟΘΑΚ με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας Κώστα Κεραμιδά να λέει ότι «πρόκειται στην ουσία για τον αγώνα στον οποίο πήρε το αργυρό μετάλλιο ο Γιαννιώτης». Ο τόπος διεξαγωγής των αγώνων είναι ένα "τρίγωνο" στην Καλαμίτσα, ενώ οι αθλητές που θα ξεχωρίσουν θα πάρουν πρόκριση για το Grand Prix της Αθήνας. Στην διοργάνωση θα συμμετέχει και ο σύλλογος των κριτών στίβου που φέτος συμμετέχουν πιο ενεργά και στη συνέντευξη εκπροσωπήθηκαν από τον Γιάννη Βάμβουρα.

Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Σε ότι αφορά τον αγώνα ποδηλασίας, γι’ αυτόν μίλησε ο πρόεδρος του "Κύκλοτρον" Χρήστος Καρυάτης. Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 60 χιλ. που ξεκινάει από την Καβάλα κατευθύνεται στον κόμβο Σκαρή (στα σύνορα των Νομών Καβάλας – Δράμας), και από τους Φιλίππους ανεβαίνει στην Παλαιά Καβάλα, πάει στο Χαλκερό και επιστρέφει στο σημείο εκκίνηση που είναι το άγαλμα του Κανάρη στην παραλιακή λεωφόρο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το Αθλητικό Διήμερο θα περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:

  • Αγώνες δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά έως 12 ετών, 5 χιλ. & 10 χιλ. για άνω των 12 ετών,
  • Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 1.500 & 5.000 μ.
  • Ποδηλασία 60 χιλιομέτρων.

Ο τόπος διεξαγωγής & ώρα έναρξη των αγώνων:

  • 25/09/2016, Ποδηλασία 60 χιλιομέτρων γύρος Δήμου Καβάλας:  Αφετηρία παραλιακή οδός (προτομή Κανάρη), ώρα έναρξης 09.30.
  • 24/09/2016, Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας 1.500 & 5.000μ.: Παραλία Καλαμίτσας, ώρα έναρξης 16.00.
  • 25/09/2016, Αγώνες δρόμου 1.000 μ  για παιδιά έως 12 ετών , 5 χιλ & 10 χιλ. για άνω των 12 ετών: Αφετηρία & τερματισμός παραλιακή οδός (προτομή Κανάρη). Ώρα έναρξης 10.00 για τα 5 χιλ & 10 χιλ. και 11.30 για τα 1.000 μ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές για τους αγώνες δρόμου και Κολύμβησης θα γίνονται, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έως και μία ώρα πριν την έναρξη  στα γκισέ της διοργάνωσης. Αποστολή αιτήσεων έως και τη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο e-mail mayorsoffice@dkavalas.gr και fax 2510451401. Για τους αγώνες Ποδηλασίας οι συμμετέχοντες στην ποδηλασία θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση τους το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο e-mail mayorsoffice@dkavalas.gr και fax 2510451401 (Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής την ημέρα των αγώνων).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ένα θέμα, πάντως, που έχρηζε διευκρινίσεως ήταν ο καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής του αθλητικού διημέρου, μια μόλις εβδομάδα μετά τον νυχτερινό αγώνα δρόμου Kavala Night City Run. Σε ερώτηση που τέθηκε από το Kavala Portal η κ. Κλωνάρη απάντησε ότι "εμείς είχαμε ορίσει αρχικά ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η Τροχαία δεν έδωσε την άδεια με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της δύναμής της θα απασχολείτο στην 81η ΔΕΘ. Έπειτα σκεφτήκαμε να το διοργανώσουμε εντός του Οκτωβρίου αλλά ενδεχομένως να υπήρχαν δυσκολίες με την διεξαγωγή του κολυμβητικού αγώνα. Συνεπώς, και με δεδομένη την διεξαγωγή του Kavala Night City Run, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το αθλητικό διήμερο στις 24-25 Σεπτεμβρίου."

Σχόλιο γράφοντος: Πέραν από το ότι, τις ημέρες διεξαγωγής του αθλητικού διημέρου (συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου) διοργανώνεται στην γειτονική Ξάνθη ένας ορεινός αγώνας δρόμου μήκους 25 και 12 χιλιομέτρων (ήδη έχουμε δεχτεί παράπονα από φίλους Ξανθιώτες για τις ημερομηνίες διεξαγωγής), αναφέρθηκε στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ότι υπάρχει θέμα νομιμότητας της διεξαγωγής του Kavala Night City Run, με το σκεπτικό ότι ο μόνος φορέας που έχει δικαίωμα να διοργανώνει αγώνες δρόμου είναι ο ΣΕΓΑΣ. Ωστόσο αυτό που καταφέραμε και βρήκαμε, κατόπιν έρευνας, είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την διεξαγωγή αγώνων εντός αθλητικών χώρων -κάτι απολύτως λογικό- αλλά ότι σε καθαρά αστικό περιβάλλον μπορεί να διοργανώσει αγώνα ο οποιοσδήποτε φορέας...


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video