ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Το κασκόλ των λαών της Ευρώπης" τύλιξε με ζεστασιά το δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο του προγράμματος “European Parliament School Ambassadors Program”  το  5ο ΓΕ.Λ Καβάλας διοργάνωσε, το πρωί της Δευτέρας, εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Δήμου Καβάλας, του Τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Καβάλας.

Το 5ο Λύκειο αποτελεί ένα από τα 16 σχολεία που επελέγησαν σε ολόκληρη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα για την ημέρα της Ευρώπης. Η επιλογή έγινε βάσει του βιογραφικού του σχολείου -το οποίο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η διευθύντριά του κ. Τσεμπερλή, είναι πολύ βαρύ σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Η επιλογή του "κασκόλ των λαών της Ευρώπης" έγινε διότι οι μαθητές ήθελαν να δώσουν το μήνυμα της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης, του δεσίματος των λαών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε στο κτίριο του 5ου Λυκείου, με σύντομη παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ιστορίας από 3 μαθήτριες του σχολείου και ομιλίες του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην εκπαιδευτικού του σχολείου) Δημήτρη Εμμανουηλίδη και του Επίκουρου καθηγητή της Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας –Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Άγγελου Παληκίδη.

Στην συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μετέβησαν στην πλατεία Ηρώων του δήμου Καβάλας, όπου και τους υποδέχτηκε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Μετά από μια σειρά ομιλιών με θέμα τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης -αλλά και το παρόν, τις δοκιμασίες και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης- αναρτήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας ένα κασκόλ με τις σημαίες των χωρών της ΕΕ, το οποίο και κατασκεύασαν τα παιδιά του 5ου ΓΕΛ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video