ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΜΕ 418 ΕΚΑΤ ΚΑΙ 3% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΝ INVEL ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΓΑΙΑ

 Η Πανγαία είναι η μεγαλύτερη σε ενεργητικό εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα υπό διαχείριση ενεργητικού ύψους 962 εκατ. ευρώ στις 30/6, εκ των οποίων τα 147 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα Είναι απαράδεκτο η Εθνική που δεν έχει ούτε ένα ευρώ περίσσευμα λόγω κεφαλαιακής ανεπάρκειας, να δανείζει ένα ιδιώτη για να αγοράσει την θυγατρική της, την Πανγαία την οποία και εν τέλει πούλησε. Η Εθνική πριν καιρό ξεκίνησε τις διερευνητικές επαφές με την Invel Ολλανδίας βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο επιχειρηματίας από το Ισραήλ Beny Stenmetz.
Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και κάποια στιγμή η υπόθεση του deal με την Πανγαία κατέληξε στο ΤΧΣ για να διερευνηθεί.
Ο κύριος Μπερούτσος μέλος του ΔΣ του ΤΧΣ στέλεχος ξένου fund και σκληρός με πολλά ζητήματα της πρόσφατης καυτής τραπεζικής επικαιρότητας αντέδρασε χαρακτηρίζοντας το deal απαράδεκτο.
Πρόκειται για μια πρόκληση που η Τρόικα και η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να εξετάσουν.
Είναι απαράδεκτο η Εθνική να διαπραγματεύεται με την Invel ώστε να πουλήσει την Πανγαία και εν συνεχεία να αποκαλύπτεται ότι η Εθνική θα χορηγήσει δάνειο 418 εκατ στην Invel για να αγοράσει την Πανγαία.
Το ακόμη πιο προκλητικό είναι το επιτόκιο euribor 3μηνών +280 μονάδες βάσης δηλαδή περίπου 3% επιτόκιο.
Η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας δεν μπορεί να μην απαντάει στα ερωτήματα που τίθενται.
Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση τράπεζας που αντί να χορηγεί δάνεια στην ελληνική οικονομία χρηματοδοτεί τον αγοραστή της θυγατρικής της.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά γιατί το παρασκήνιο έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Το ΤΧΣ για λόγους στρατηγικής στέλνει το deal στην DGCom ώστε να πάρει το πράσινο φως και βεβαίως να απαλλαγεί από τυχόν ευθύνες άπαξ και το ζήτημα της Πανγαία είχε πολλά κενά
Το ΤΧΣ πριν στείλει την πρόταση στην DGCom για την Πανγαία ζητάει από την διοίκηση της Εθνικής να τροποποιήσει ριζικά τους όρους του deal με την Invel κάτι που συνέβη.
Εδώ γεννάται ένα ερώτημα ποιοι ήταν οι αρχικοί όροι της συμφωνίας Εθνικής, Πανγαία, Invel;
Οι μεγάλες αλλαγές στο deal Εθνικής, Πανγαία και Invel έγιναν και το ΤΧΣ στέλνει το deal στην DGCom να το εγκρίνει όπερ και εγένετο.
Η DGCom ενέκρινε το deal με βάση το οποίο η Εθνική δανείζει 418 εκατ στην Invel για να εξαγοράσει την Πανγαία θυγατρική της Εθνικής.
Η Invel θα καταβάλλει το τίμημα στην Εθνική με τα κεφάλαια που θα λάβει από την Εθνική.
Δηλαδή η Εθνική δανείζει ένα ιδιώτη για να καταβάλλει το τίμημα δηλαδή η Εθνική κλείνει deal με την Εθνική.
Η υπόθεση της Εθνικής – Πανγαία και Invel επανέρχεται στο ΤΧΣ καθώς είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής τράπεζας.
Εδώ γεννάται ένα ερώτημα πως έλαβε τέτοια απόφαση το ΔΣ της Εθνικής;
Η απόφαση έγκρισης από το ΔΣ της Εθνικής για την Πανγαία καταλήγει στο ΤΧΣ και στο διοικητικό συμβούλιο της ο κύριος Μπερούτσος ο οποίος είχε αποδοκιμάσει το αρχικό deal έφερε εκ νέου ενστάσεις με επίκεντρο το δάνειο.
Μετά από απειλές ότι θα παραιτηθεί, εν συνεχεία ανακάλεσε αλλά στο τέλος την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου υπέβαλλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους.
http://www.hfsf.gr/files/press_release_20131115_el.pdf

Ο πραγματικός λόγος της παραίτησης Μπερούτσου που ήταν μέλος στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ δεν ήταν οι προσωπικοί λόγοι ήταν η κάθετη διαφωνία του με την απόφαση του ΤΧΣ να δώσει το πράσινο φως για το deal Εθνικής – Πανγαία με Invel.
Ορισμένοι αναφέρουν ότι ο Μπερούτσος είχε κίνητρο είχε αφορμή γιατί αιτία ήταν το deal της Πανγαία που διαφώνησε.
Ο Μπερούτσος φέρεται να διατηρεί δεσμούς με στελέχη του Soros ο οποίος θεωρεί μισητό εχθρό του τον Beny Steinmetz τον επιχειρηματία από το Ισραήλ και βασικό μέτοχο της Invel που αποκτάει την Πανγαία την θυγατρική της Εθνικής.

Η Εθνική Τράπεζα εν τέλει πουλάει τη θυγατρική της Πανγαία και χρηματοδοτεί με δάνειο άνω των 400 εκατ. τον αγοραστή της σε μια συναλλαγή συνολικής αξίας 653 εκατ. Ευρώ το οποίο ανακοίνωσε με επίσημο δελτίο τύπου στις 25/11/2013

http://www.nbg.gr/wps/portal/el/the-group/press-office/press-releases/content/press-releases/pangaia-25-11-2013.

Επίσης σύμφωνα με αποκαλύψεις που έκανε ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του νομού έβρου κύριος Λελιάτσος Παναγιώτης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαίας εδιορίσθη ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο οποίος και απείλησε με μήνυση των εν λόγω πολιτευτή λόγω της αποκαλύψεως αυτής Κατόπιν αυτού με ποιες διαδικασίες διορίσθη ο εν λόγω κύριος ΔΣ της εν λόγω εταιρίας;
Γνωρίζεται πως η εν λόγω εταιρία νέος ιδιοκτήτης της Εθνικής πανγαίας ιδρύθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2013 και η μόνη αγοροπωλησία που έχει πραγματοποιήσει είναι αυτή της ΠΑΝΓΑΙΑΣ και καμία άλλη;
Επίσης η εταιρεία φέρεται να έχει προσωπικό 5 ατόμων τους : Chris Papachristophorou – Managing Partner/Founder, Alistair Dixon – Senior Advisor, Luv Shah – Senior Advisor, Beatrice Mazzolani – Italy Country Manager, Julien Abello – Senior Associate.Τα τρία πρώτα στελέχη της INVEL ήταν στο πρόσφατο παρελθόν μεγαλοστελέχοι του τμήματος real estate της Deutsche Bank καθώς και της RREEF Opportunistic Investments (5) η οποία είναι θυγατρική της Deutsche Bank.
Η διεύθυνση της Invel Real Estate στο Λονδίνο είναι:
Invel Real Estate Partners
7 Old Park Lane, Mayfair,
London W1K 1QR, United Kingdom
T: +44 (0) 20 7529 6605
Στην ίδια όμως διεύθυνση στο Λονδίνο- με σχεδόν παραπλήσιο τηλεφωνικό αριθμό-υπάρχει η εταιρεία Onyx Financial Advisors UK Ltd, η οποία είναι εκπρόσωπος της BSGR στο Λονδίνο:
Onyx Financial Advisors UK Ltd
7 Old Park Lane, Mayfair
London W1K 1QR United Kingdom
Tel: +44(0)20 7529 6600
www.onyxfa.com και η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της guardian ελεγχεται από το FBI για απάτη
http://www.theguardian.com/world/2013/apr/16/fbi-arrest-bribery-10bn-mountain

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάστε κύριε υπουργέ

1)Γιατί το υπουργείο οικονομικών και η διοίκηση της Εθνικής τραπέζης δεν προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό πώλησης της θυγατρικής της και ουσιαστικά παρεχωρήθη στον εν λόγω fund;
2)Θα συνάψει δάνειο 418 εκατ ευρώ η Invel ώστε να εξαγοράσει το 49% της Πανγαία;
Αν όντως συνάψει δάνειο ποιος θα της χορηγήσει το δάνειο αυτό;
3)Ποια είναι η πραγματική αποτίμηση των ακινήτων της Εθνικής;
Τα ακίνητα φέρουν αξία του 2008, δηλαδή της εποχής που διοικούσε την τράπεζα ο Αράπογλου και αποτιμώνται περί τα 900 εκατ ευρώ;
4)Τι είδους αύξηση κεφαλαίου σε είδος θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη φάση της διαδικασίας εξέλιξης του deal με ανταλλαγή ακινήτων;
Πως η Εθνική θα παραχωρήσει το κτήριο Καρατζά και η Invel ακίνητα που κατέχει στην Ρώμη και άλλες πόλεις.
5)Ποια είναι η σκοπιμότητα μείωσης του ποσοστού της Εθνικής και αύξησης του αντίστοιχου ποσοστού της Invel στην καταστατική πλειοψηφία το 67%;
6)Μέσω της κίνησης αυτής δηλαδή της πώλησης στρατηγικού ποσοστού της Πανγαία στόχος είναι να μειωθεί το μέσο σταθμισμένο ενεργητικό της Εθνικής για να βελτιωθεί ανάλογα και το core tier 1 κατά 0,3%;
7)Οι ενστάσεις της DGCom ξεπεράστηκαν και αν ναι ποιες ήταν επακριβώς αυτές οι ενστάσεις;
8)Λήφθηκαν υπόψη οι εκτενέστατες αναφορές του διεθνούς τύπου για τον Ισραηλινό Beny Steinmetz που ουσιαστικά βρίσκεται πίσω από την Invel;
9) Με ποιες διαδικασίες διορίστηκε ως Διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής πανγαίας ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Χρήστος πρωτόπαπας
10) Γνωρίζατε ότι ο κύριος Μπερούτσος ως πρώην μέλος του ΤΧΣ ήταν και εκτελεστικός πρόεδρος αμερικανικού fund βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί εσωτερικής πληροφόρησης διώκεται και στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ:
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video